Nr. 816/30.06.2021 Data lansării apelului de selecție 15.07.2021
ASOCIAȚIA GAL CONFLUENȚE MOLDAVE
LANSEAZĂ APELUL DE SELECȚIE AL PROIECTELOR pentru
Măsura M1/1A SPRIJIN PENTRU COOPERAREA SI PROMOVAREA FORMELOR ASOCIATIVE IN GAL CONFLUENȚE MOLDAVE
Numărul de referinţă al sesiunii/cererii de proiecte:
Sm 19.2, Măsura 1/1A/ Sesiunea 1/Apelul 2/15.07.2021
Asociaţia Grupul de Acţiune Locală ”Confluențe Moldave” anunţă deschiderea sesiunii pentru depunerea cererilor de proiecte pentru măsura Măsura M1/1A SPRIJIN PENTRU COOPERAREA SI PROMOVAREA FORMELOR ASOCIATIVE IN GAL CONFLUENȚE MOLDAVE.
Perioada de depunere a proiectelor este. 15.07.2021– 31.08.2021
La întocmirea anunțului pentru deschiderea apelului de selecție au fost respectate prevederile Ghidului de implementare sM 19.2, versiunea 05.
- Data lansării apelului de selecție :15.07.2021
- Măsura lansată prin apelul de selecție – cu tipurile de beneficiari eligibili: M1/1A SPRIJIN PENTRU COOPERAREA SI PROMOVAREA FORMELOR ASOCIATIVE IN GAL CONFLUENȚE MOLDAVE.
- Tipurile de beneficiari eligibili : Parteneriatele constituite din cel puţin un partener din categoriile de mai jos și cel puțin un fermier sau un grup de producători/o cooperativă care își desfășoară activitatea în sectorul agricol si sunt eligibili GAL, dupa cum urmeaza: Fermieri; Microîntreprinderi și întreprinderi mici; Organizații neguvernamentale; Consilii locale; Unități școlare, sanitare, de agrement și de alimentație publică.
O cooperativa agricola care are sediul social si intentioneaza sa realizeze o investitie in teritoriul GAL Confluente Moldave poate fi solicitant chiar daca membrii acesteia provin din localitati care nu sunt membre in GAL Confluente Moldave
Fondul total disponibil pe măsura M1/1A pentru Sesiunea 1, Apelul 2 este de: 56.745,00 euro
- Intensitatatea sprijinului va fi Intensitatea sprijinului va fi de pâna la 100%.
În cazul acțiunilor incluse în planul de proiect care sunt eligibile în cadrul investițiilor pentru creșterea productivității și competitivității în agricultură, costurile sunt acoperite în cadrul măsurii M1/1A în conformitate cu intensitatea maximă a ajutorului și valorile aplicabile astfel: rata sprijinului public nerambursabil va fi de 50% din totalul cheltuielilor eligibile și nu va depăşi:
– în cazul proiectelor care prevăd achiziții simple – maximum 40.000 euro;
– în cazul proiectelor care prevăd construcții- montaj – maximum 70.000 euro
Costurile de functionare a cooperarii nu vor depasi 20% din valoarea maxima a sprijinului acordat pe proiectul depus.
Se vor aplica regulile de ajutor de stat, dacă va fi cazul.
- Data limită de primire a proiectelor 31.08.2021, ora 13.00.
- Locul și intervalul orar unde se pot depune proiectele : Proiectele se depun la sediul GAL Confluențe Moldave din localitatea Nicolae Bălcescu, str. Eroilor, nr. 380 bis, Jud. Bacău, Cod poștal 607355, județul Bacău, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00-13.00.
- Informațiile detaliate privind accesarea și derularea Măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului elaborat de GAL pentru Măsura 1/1A, și disponibile la sediul Asociației GAL Confluențe Moldave, din localitatea Nicolae Bălcescu, str. Eroilor, nr. 380 bis, Jud. Bacău, Cod poștal 607355, și pe site-ul www.galconfluentemoldave.ro.
- Datele de contact unde solicitanții pot obține informații suplimentare :
Sediu GAL : localitatea Nicolae Bălcescu, str. Eroilor, nr. 380 bis, Jud. Bacău
Site: www.galconfluentemoldave.ro e-mail: galconfluentemoldave@gmail.com
Telefon/fax 0234 – 256.437
Program de lucru cu publicul: luni-vineri, între orele 9-13
- Toate informațiile din prezentul anunț, dar și varianta integrală a apelului de selecție sunt prezentate de către GAL Confluențe Moldave pe pagina de internet a GAL-ului www.galconfluentemoldave.ro, iar variantele pe suport tipărit se găsesc la sediul GAL.
Prezentul apel de selecție a fost aprobat de către Consiliul Director al Asociației GAL “Confluențe Moldave”, conform Deciziei Consiliului Director nr. 20/11.06.2021.
MANAGER GAL
ASOCIAȚIA GAL CONFLUENȚE MOLDAVE,
Maria – Georgeta ESANU
Proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Programul National de Dezvoltare Rurala este implementat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. PNDR este finanțat de Uniunea Europeana și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala
Lasă un răspuns