În județul Bacău, s-au raportat joi 31 de noi cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces. Cu o zi în urmă, s-au înregistrat 30 de cazuri. De la începutul pandemiei, în județul Bacău au fost testate pozitiv cu noul coronavirus 26.463 de persoane.
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 953 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, cu aproape 100 mai multe decât în ziua precedentă. Un astfel de bilanţ zilnic al îmbolnăvirilor nu a mai fost înrergistrat din 13 mai. În ultimele 24 de ore, 17 persoane au decedat. A fost consemnat şi un deces din luna iulie. La ATI sunt internaţi 228 de pacienţi cu COVID-19.
În Bucureşti sunt 169 de cazuri noi de COVID-19, în Cluj – 47, în Timiş – 46, În Dolj – 38, în Constanţa – 34, în Bacău – 31, în Iaşi- 27, în Ilfov, Prahova – 26, în Galaţi, Neamţ – 25. Judeţele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa Năsăud, Caraş-Severin, Călăraşi, Dâmboviţa, Maramureş, Mureş, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vrance au între 10 şi 20 de cazuri. Celelalte judeţe au sub 10 cazuri
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 0,32 la nivel naţional. În județul Bacău, acest indicator a ajuns la 0,25.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 143 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În județul Bacău, s-au consemnat 3 astfel de cazuri.
Până astăzi, la nivel național, 34.471 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 25.08.2021 (10:00) – 26.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 18 decese (9 bărbaţi şi 9 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Argeş, Bihor, Brăila, Botoşani, Cluj, Caraş-Severin, Galaţi, Giurgiu, Mureş, Neamţ, Sibiu, Sălaj, Prahova şi Municipiul Bucureşti.
Dintre cele 18 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 la categoria 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 5 la categoria de vârstă peste 80 ani.
17 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.
În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.658. Dintre acestea, 228 sunt internate la ATI.
Eu a zis
Testati, testati si iar testati ,doar asa putem limita raspandirea virusului in judet. Oameni buni, fiti constienti si nu fiti zmei in fata virusului.
covid a zis
Teste putine = cazuri putine. Si vara daca s-ar face acelasi nr de teste, ar creste nr cazurilor de covid. Multi nu s-au vaccinat si e posibil sa fi trecut deja prin covid. Cel putin la cum se spunea ca se raspandeste covidul (prin ochi, gura, rezista mult timp pe suprafete …) practic nu aveai cum sa scapi de virus, la ce ziceau ei:)))) .
Concluzia- multi dintre noi am avut virusul. Cel putin o data de anul trecut pana acum si totusi nu am murit, nu a fost mai rau ca la o raceala/gripa. Deci de ce s-ar vaccina toti oamenii?
Sa se vaccineze cei ce cred ca vor fi salvati de acest virus, prin vaccinare fara a constrange pe altii prin diferite „santaje” sa se vaccineze obligatoriu.
Credeti ca la gripa spaniola s-au vaccinat toti? Atunci nici macar nu aveau acces la medicamente si tratamente spitalicesti ca acum, nici macar nu vedeau un doctor si totusi au supravetuit.
Cea mai buna si cea mai sigura imunitate e cea dobandita natural. (ex: daca ai avut varsat de vant, sunt sanse mici, spre nule, sa mai faci o data si asta datorita imunizarii naturale nu a unui vaccin sau a unui medicament)
Titel a zis
Testează-te dumneata și pentru noi!
Denisa a zis
Singura solutie e imunizarea naturala- vaccinul nu ofera imunitate.
Nnormal ar fi sa se spuna ca e importanta alimentatia, aerisirea incaperilor, evitarea panicii si in primul rand credinta.
Din pacate cei care se pricep nu sunt lasati sa vorbeasca.
„Multumesc” autoritatilor si unora din media pentru grija ce o poarta prin inducerea fricii.
Domnul sa ne pazeasca de „buna intentie” a autoritatilor.
dragos b a zis
Da, numărul cazurilor va crește, crește contagiozitatea, dar boala va fi mai puțin agresivă. E o lege a biologiei / virusologiei / epidemiologiei. A vorbit despre ea încă din martie 2020 Molnar Geza, unul dintre cei mai buni specialiști pe care-i avem. Tot ce-a declarat atunci, cum era și normal, s-a adeverit.
https://cluj24.ro/virusologul-molnar-geza-vor-fi-doua-varfuri-ale-epidemiei-de-coronavirus-in-romania-omul-a-sters-granita-dintre-el-si-natura-2527.html