Astăzi s-a semnat parteneriatul dintre Consiliul Județean Bacău, Spitalul Județean de Urgență Bacău și Universitatea de Medicină și Farmacie Tg. Mureș, ce are în vedere îmbunătățirea continuă a calității actului medical la SJU Bacău. Parteneriatul a fost parafat de președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, și rectorul UMF Tg. Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei. De asemenea, au participat managerul SJU Bacău, Adrian Popa, alături de directoarea medicală Adina Lupu și Bianca Purcărin, medic ATI și senator PSD.
Anul trecut, în noiembrie, vizitam Universitatea de Medicină și Farmacie „George Emil Palade” Tg. Mureș pentru a vedea, la fața locului, cum a fost organizată lupta împotriva Covid, precum și modul de tratare a pacienților infectați. Am rămas impresionat de ce am văzut acolo, dar mai ales de determinarea cu care a acționat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tg. Mureș, care a transformat în secție covid sala de sport a Universității, aceasta fiind – până astăzi – un exemplu de bună practică în materie de combatere a pandemiei.
În discuțiile purtate atunci, a încolțit perspectiva unei colaborări de durată cu UMF Tg. Mureș, pe mai multe planuri de activitate, iar acum am bucuria de a oficializa și semna parteneriatul cu această prestigioasă instituție academică, chiar în prezența domnului rector Azamfirei, alături de care am trecut astăzi în revistă principalele investiții pe care le avem în derulare la Spitalul Județean de Urgență Bacău: extinderea UPU și construirea Heliportului pentru preluarea urgențelor aeriene, extinderea secției de Radioterapie prin dotarea cu al doilea accelerator de particule, reabilitarea imobilului ce adăpostește Pediatria și, nu în ultimul rând, clădirea „Spital Municipal” care urmează să fie amenajată pentru a sprijini lupta împotriva covid, după modelul de bună practică pe care l-am văzut la Tg. Mureș.
a declarat Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău
De cealaltă parte, rectorul UMF Tg. Mureș a făcut referire, pe lângă nevoia universității pe care o conduce de studenți din Bacău, la „lucrurile bune” pe care le-a văzut la SJU Bacău, atât ca dotare, cât mai ales la personalul medical.
Este natural să ne preocupe cum această universitate este văzută la nivel național, astfel protocolul este cadrul legal ce ne permite să dezvoltăm o serie de activități de interes comun. Pentru noi, e foarte important să găsim oportunități de promovare a universității în Bacău. Dorim să nu pierdem acest bazin din care ne recrutăm studenții. Pe de altă parte, abordarea de tip win-win este confirmată astăzi de impresiile pe care mi le-am făcut vizitând SJU Bacău. Am văzut lucruri care se mișcă și m-au impresionat, mai ales secția de radioterapie, care este foarte importantă. Am văzut efortul ce se face în secțiile din prima linie împotriva COVID. Ce se întâmplă aici, ca resursă umană, un eroism fără de margini, de care oamenii poate nu știu
a spus prof. univ. dr. Leonard Azamfirei
Parteneriatul de colaborare încheiat de Consiliul Județean Bacău, UMF Tg. Mureș și SJU Bacău presupune, între altele: lansarea unor programe de instruire și formare clinică; formarea profesională a personalului medical; asigurarea practicii pentru studenții mediciniști; încadrarea – în perspectivă – de medici rezidenți; organizarea de activități didactice și științifice de interes comun, inclusiv programe de cercetare-dezvoltare, precum și asigurarea de sprijin reciproc cu specialiști în domeniul sanitar.
Bla a zis
Felicitări , un mare pas înainte pentru SJU Bacău !
Adi a zis
Tot domnul asta de la usrplus sau pnl nu sunt sigur vad ca face treaba. Va dati seama ca daca era de la psd nu facea nimic?!
George a zis
Care domn ?