SOMA Bacău organizează un concurs pe pagina de facebook a companiei, prin care se pot câștiga 3 stații de sortare pentru cele 4 fracții, versatile și ușor de integrat în orice locuință.
Cum poți participa la concurs?
Pentru a participa la concurs, doritorii trebuie să dea like paginii SOMA Salubrizare – Zona Bacău și like postării în care este anunțat concursul.
De asemenea, trebuie să atașați în comentariile de pe pagina de Facebook SOMA Bacău o poză cu una din mașinile de gunoi pictate de către artiștii de la ZidArt, surprinsă de voi în trafic sau la un punct de colectare, și să spuneți care dintre cele două mașini este preferata voastră.
Concurs SOMA Bacău: în ce constau premiile?
Așa cum se menționează în afișul de concurs, sunt puse la bătaie 3 stații complete de colectare selectivă, pentru casele dumneavoastră. Aceste stații sunt compuse din:
• trei coșuri cu capac pentru fracțiile de hârtie/carton, plastic/metal și sticlă, pe care le puteți așeza oriunde în casă (chiar și în balcon);
• un coș pentru deșeurile reziduale.
Prin acest concurs, SOMA Bacău dorește să încurajeze oamenii să colecteze selectiv deșeurile menajere și, în acest fel, fiecare dintre cetățeni să contribuie la un mediu înconjurător curat și la o viață mai sănătoasă. Concursul se desfășoară timp de 3 săptămâni, până la data de 14 noiembrie 2021. Câștigătorii vor fi alesi cu ajutorul random.org.
Un mediu curat este muncă de echipă. Iată de ce este important să colectăm selectiv
SOMA Bacău folosește mașini de gunoi diferite pentru cele două tipuri de deșeuri: reciclabile, respectiv reziduale. Dacă s-ar amesteca gunoiul menajer și cel reciclabil, atunci toate deșeurile reciclabile ar fi compromise și nu s-ar mai putea trimite în centrele de reciclare.
„Degeaba aproape toți locuitorii de pe cinci străzi vor colecta corect deșeurile reciclabile, în pubela galbenă, dacă există câțiva dintre noi care, în această pubelă, printre deșeurile reciclabile, vor depune și resturi de mâncare sau ambalaje pline sau afectate de resturi alimentare. În majoritatea cazurilor, dacă aceasta depunere incorectă nu va fi identificată de muncitorii de pe mașina de colectare, înainte ca pubela să fie descărcată în buncărul autospecialei, aproape toată încărcătura va fi iremediabil afectată.”
– Doru Narcis, director general SOMA
80% din tot plasticul produs până acum se află aruncat în natură
Plasticul este utilizat în aproape orice domeniu, dar ne și polueză mediul înconjurător. Acesta, ajuns în mări și oceane, este ingerat sau ajunge pe căile respiratorii ale animalelor (pești, mamifere și păsări deopotrivă), ucigând, anual, aproximativ 100 de milioane de animale marine. De altfel, prin consumul peștilor, particulele de plastic ajung și în organismul nostru.
Veștile bune sunt că la reciclarea unei tone de plastic se economisesc până la 800 tone de petrol brut. Din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru pătrat de covor, iar din 50 de PET-uri se poate face un pulover.
Este datoria fiecărui cetățean să contribuie la un mediu curat, așa cum bine subliniază sloganul companiei de salubritate SOMA Bacău – Un mediu curat este muncă de echipă.
MIHAI TRAIAN a zis
Masura foarte buna,care trebuie extinsa in tot judetul Bacau si nu numai