Inspectoratul Școlar Județean anunță că 99 de clase din județul Bacău fac ore online, după ce au fost depistate cazuri de îmbolnăvire cu COVID în rândul elevilor.
Cele mai multe clase trecute online sunt la Colegiul „Alecsandri” din Bacău (14 clase), Colegiul „Gheorghe Vrănceanu” (13 clase) și Colegiul „Ferdinand” (11 clase).
Situația cazurilor COVID este în creștere în județ, astfel că numărul claselor care vor face ore online este așteptat să crească. De asemenea, s-a anunțat că școlile din localitățile cu rata peste 3 la mie, unde vaccinarea personalului este sub 60% vor trece de-asemenea în online.
Lista cu toate clasele care își desfășoară cursurile online poate fi consultată AICI
Greta a zis
Topul ar fi corect, dacă l-ați asocia cu numărul de clase din aceste unități de învățământ. E normal să fie cele mai multe clase online la Alecsandri, pentru că au cele mai multe(39).
Marius a zis
La cat de slab este invatamantul romanesc,mai cu seama dupa ’89,odata cu acest tip de invatamant online,care nu are nici-o legatura cu latura cognitiva,va fi un dezastru pt.Romania!Ce-ar fi daca si studentii la medicina ar invata online?In toate domeniile de activitate lipsesc oameni cu pregatire,au disparut scolile de meserii,maistrii,etc!Actuala economie a Romaniei,cea care inca mai produce cat de cat,se bazeaza in marea majoritate pe oamenii scoliti in vechiul regim,care a fost net superior fata de ce se invata azi,chiar daca mai mergeam la cules porumb sau struguri!Chiar fostii mei profesori,acum pensionari,recunosc ca inainte de ’89 invatamantul era mult mai performant ca cel de azi,cu toate greutatile si lipsurile de atunci!Era disciplina si respect fata de dascal si invatatura!In ziua de azi,nimic din toate astea!
Cetatean a zis
Fiindca existau mai putini elevi cu fite si sensibilitate exagerata la mustrarile profesorilor! Au ajuns sa tranteasca in fata profesorului cartile si caietele fiindca au nervi prea multi si daca indrazneste vreun profesor sa le dea o nota mica,rusinoasa(dar nu pun problema ca nu au invatat nimic). In ziua de astazi,elevii nu mai stiu sa-si faca temele,sa invete temeinic pentru ora si nu mai au niciun respect pentru nimic. Scoala e doar un loc de plimbare pentru foarte multi. Le sunt trecute cu vederea toate minusurile cu explicatia ca „sunt copii”. Astazi se pune problema invers: „Profesorii sunt vinovati de comportamentul elevilor”. E atat de lesne sa dai vina pe cel care nu greseste deloc sau greseste prea putin! Se pune accent pe lene, lauda de multe ori nefondata si note umflate care nu reflecta nici pe departe adevaratul nivel al elevilor.
Cred ca e destul de usor de observat de ce s-a ajuns la „un invatamant slab”.
Dupa parerea mea,copiii din ziua de astazi nu sunt invatati nici sa fie responsabili,nici sa munceasca,nici sa-si cheltuie energia in mod util(de exemplu,sa puna mana sa curete dupa ei in clase atunci cand termina orele, sa pastreze mobilierul scolii in stare buna, sa desfasoare activitati constructive care sa-i scoata din lene si plictiseala cronice). Copiii de astazi vor sa fie tinuti doar in puf in scoala,sa li se respecte mult prea multe drepturi(sunt copii,sa ne amintim) si sa ia note mari fara sa munceasca serios. In scoli se inchid ochii in privinta multor aspecte negative de teama abandonului scolar.
gigi a zis
nene Cetateanu dar de conditionarea actului educational de meditatii private pe bani destui de multi, nu spui? Stii ca sunt o groaza de profesori care nu isi fac treaba la ore ca sa-ti duci elevul la meditatii, evident neimpozitate? O alta mare parte din profesori abia se ridica la un nivel satisfacator de profesionalism. Sigur ca sunt si profesori dedicati cu totul profesiei dar ii numeri pe degete.
A reduce dezastul din educatie doar la elevi cu fite si sensibilitate exagerata la mustrarile profesorilor mi se pare infiorator de superficial. Ca sa nu mai zic de santajul permanent al breslei profesorilor: nu imi dati salariu mai mare inghetam anul scolar sau nu incheiem mediile, etc.
Cetatean a zis
„O alta mare parte din profesori abia se ridica la un nivel satisfacator de profesionalism.”
Ii includeti si pe cei cu 8, 9 sau 10 la concursuri?
irinel a zis
Bucuria profesorilor! meditatii la greu, la ambele licee se stie cat se invata.