Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, marţi, ca procuroarea Mihaiela Iorga Moraru, care a activat la Secţia specială, să activeze pentru o perioadă de şase luni la Parchetul General, transmite Agerpres. Pentru ca Mihaiela Iorga Moraru să ajungă rapid la Parchetul General, CSM a luat două decizii în aceeaşi zi.
În prima fază, CSM a decis ca Mihaiela Iorga Moraru să se reîntoarcă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, unitate de parchet de unde aceasta provine, pentru ca în aceeaşi zi să fie adoptată o altă hotărâre, privind delegarea pe o perioadă de 6 luni la Parchetul General.
Mihaiela Iorga Moraru a devenit cunoscută pe vremea când activa în cadrul DNA şi a avut un conflict cu şefa ei, Laura Codruţa Kovesi.
Astfel, în iulie 2017, Kovesi a semnat un ordin de revocare a Mihaielei Iorga Moraru din funcţia de procuror DNA, după care aceasta din urmă şi-a dat şefa în judecată, cerând despăgubiri de 10.000 de euro, susţinând că asupra ei au fost făcute presiuni de ordin moral şi emoţional. Procesul s-a încheiat cu anularea ordinului de revocare, fără plata unor despăgubiri.
Conflictul dintre cele două a continuat, Mihaiela Moraru Iorga acuzând-o pe Kovesi că a chemat-o în birou şi a fost întrebată dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.
Ulterior, în 8 februarie 2018, DNA a trimis-o în judecată pe Mihaiela Moraru Iorga pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, fiind acuzată că a desfăşurat activităţi de anchetă în afara cadrului legal, în paralel cu urmărirea penală derulată de DIICOT într-un dosar care îl viza pe omul de afaceri Florian Walter. Peste câteva luni, Instanţa supremă anula rechizitoriul DNA.
Sava a zis
Intekeg ca se poate pentru unii. Totuși ar trebui căutate motivele acestor decizii si explicate publicului pentru a avea o imagine.