OVIDIU BUFNILĂ
IMAGINEA ȘI PROFEȚIILE BUFNILIENE
Asupra profețiilor am învățat să manifest o atitudine rezervată, dar și să procedez la o analiză susținută de argumente. Numeroasele mele dialoguri cu oamenii de știință din domeniul complexității m-au ajutat să înțeleg natura contrariilor și ale limitelor și vecinătăților pe care trebuie să le luăm în seamă atunci cînd construim imagini.
Cu mulți ani în urmă am fost inițiat în artele comunicării și ale profunzimilor de cavalerii templieri nefiindu-mi străine codurile de onoare ale războinicilor asiatici, practicile straniului de la șamani la astrologie, cabala și ubicuitatea electronului.
Profețiile mele în domeniul atît de riscant și de delicat al imaginii, profeții care au martori respectabili și avizați, de la oameni de știință, oameni politici sau ziariști, au fost construite cu minuție și nu spre dauna bunului simț sau spre amăgirea ființei.
CRUCIADA LUI MOREAUGARIN, romanul pe care l-am publicat anul trecut la editura Pygmalion, roman primit la superlativ de mediile digitale, conține, așa cum au constatat specialiștii în domeniu, o serie de instrucționări ale imaginarului, ale războaielor semantice, ale magiei și codurilor secrete.
Acest ficțional urmează celor publicate în reviste digitale în Australia, SUA, Anglia, Rusia, Canada, Italia și România și eseurilor despre protecția informațională și construcția imaginii publicate în respectabile reviste de profil sau în reviste digitale.
JAZZONIA, roman premiat de Convenția Natională SF, ca cel mai bun roman românesc al anului, instrucționa asupra entropiei informaționale despre care am vorbit vreme de zece ani, începînd din 1979.
Încercările mele asupra dezintegrării sistemelor și asupra deconstrucției imaginii sistemelor au intrat în atenția unui grup de antropologi ai imaginarului care m-au contactat în 1985 pentru a dialoga și a clarifica unele idei prezente în scrierile mele. Au urmat alte contacte dintre care multe vor rămîne sub imperiul secretului, date fiind implicațiile legate de regula de confidențialitate.
Inițierile, dialogurile și construcțiile de imagine au la bază solida mea pregătire tehnică și munca inegalabililor profesori universitari care m-au îndrumat în fascinanta lume a sistemelor fizice și psihice, în incredibila lume a transformărilor de stare. Poate a venit vremea să-l invoc pe maestrul meu, prof.dr.ing. C. Crețulescu, student eminent al Institutului de Fizică „Max Plank”, promoția 1941, Berlin.
Îi sunt dator maestrului pentru că s-a împotrivit zbănțuielii mele literare și m-a inițiat în tainele sistemelor chimice care guvernează deciziile oamenilor politici. Poate a venit vremea să dau un răspuns tranșant celor care, lucrînd în penibil și mediocritate, mă dușmănesc sau se cred deținători ai adevărului despre construcția de imagine și care usucă adevăruri de taină cu aroganța și prostia lor.
Domnilor, mă faceți să rîd!
Le sînt dator încîntătorilor profesioniști de la respectabila firmă româno-germană de cosultanță în afaceri RENTROP&STRATON care, la Frankfurt, au prezentat unele dintre ideile mele despre imagine specialiștilor americani care le-au apreciat.
Să fim modești în această nouă lume?
Voi rîde în hohote!
Ziariștii care conduc astăzi în media sînt oameni excepționali și sper că mulți dintre ei, care au împărtășit din profețiile bufniliene, nu vor fi modești, ci se vor bate pentru ideile lor și vor lua decizii inspirate construindu-și imaginea de lideri puternici. Asemenea lor, oamenii politici, oamenii de afaceri și așa mai departe.
Cu ce ne confruntăm astăzi? Au izbucnit războaiele semantice. Aceste războaie sînt devastatoare și cumplite. Unii își pierd viața, alții rătăcesc pe cîmpul de luptă invizibil fără putința de a se salva. Dar sunt salvatori care luptă în războaiele semantice cu dăruire și fără odihnă.
Pe ei îi salut astăzi. În fața lor mă înclin.
Mă înclin în fața profesioniștilor, considerîndu-mă egalul lor. Cu toate acestea, nu dețin adevărul asupra profețiilor, dar am o credință nețărmurită în hazard. Vom continua această aiuritoare călătorie prin Artele Imaginii. Mulțumesc celor care și-au arătat simpatia față de aceste încercări și închid răspunsurile pentru mediocrii care se vînzolesc prin preajmă crezîndu-se mintoșii de serviciu ai construcției de imagine.
Lasă un răspuns