Locuri de muncă pentru tineri
La sfîrșitul săptămînii trecute, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a organizat un nou tîrg – al treilea de acest gen – al locurilor de muncă pentru tineri. Oferta: peste 1.000 de posturi pentru toate nivelele – absolvenți de școli profesionale, licee, facultăți. Cum apreciați astfel de inițiative și ce șanse de reușită vedeți pentru cei ce vor să muncească?
Remus Bointa, 17 ani, elev de liceu: „Deocamdată nu m-a interesat îndeaproape acest fenomen. Mai am un an de liceu și apoi voi da la facultate. Voi încerca pînă voi intra. Dacă nu, atunci voi merge și eu la bursa locurilor de muncă pentru absolveți. Cerd că această manifestare este foarte utilă nouă, tinerilor”.
Vasile Popa, 56 de ani, pensioar: „Organizarea bursei locurilor de muncă pentru absolvenți este de bun augur. Cu ajutorul acestei acțiuni tinerii au mai multe șanse de a fi încadrați în cîmpul muncii. În plus, la un asemenea tîrg sînt multe posturi și au de unde alege. Rămîne de văzut, însă, care vor fi rezultatele finale? Cîți din cei care au participat și au fost selecționați de patroni își vor găsi un loc de muncă”.
Vasile Lăcătuș, 22 de ani, cofetar: „Eu n-am nevoie de un loc de muncă. Sînt mulțumit unde lucrez și nu m-a interesat această bursă organizată pentru șomeri”.
Lăcrămioara Gavril, 19 ani, șomeră neindemnizată: „Am terminat o școală complementară acum doi ani la Buhuși. Am fost șomeră pentru că nu mi-am găsit nimic de lucru. Acum nici șomaj nu mai iau. Am auzit că s-a organizat ceva pentru tineri, dar nu m-am dus pentru că n-am avut timp. În plus mă interesează un loc de muncă în Buhuși, nu în Bacău”.
Coca Frățoiu, 46 de ani, șomeră: „Bursa s-a organizat ca să fie organizată. Face bine la imaginea instituției. Am 40 de ani, am lucrat o viață în comerț și, din 1990 încoace, mă chinui să-mi caut un loc de muncă. Am un copil de crescut și nu am cu ce. Am participat și la bursele de la începutul anului, am făcut CV-uri peste CV-uri, cei de la Șomaj nu m-au îndrumat nicăieri și sînt tot șomeră. Pentru a găsi ceva de lucru trebuie să fii tînăr și să ai 20 de ani. Cînd patronii aud de vîrsta mea, nici nu vor să mai stea de vorbă cu mine. Cum de guvernanții toți sînt cu părul alb și pot să ne conducă, iar noi stăm și ne chinuim să găsim un amărît de loc de muncă?” (A consemnat Claudiu TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns