Anonim, taximetrist privat Comănești: Mă adresez Ziarului de Bacău într-o problemă care ține atît de legalitate, cît și de moralitate. În orașul nostru sîntem mai mulți taximetriști autorizați, care ne cîștigăm pîinea din această activitate și ne plătim și taxele la administrația financiară. Aducem, deci, venit orașului, cu toate că veniturile noastre nu sînt prea mari. Dar nu cu acest aspect țin să vă rețin atenția, ci cu faptul că sîntem concurați de un grup de indivizi care fac taximetrie fără a fi autorizați. Ceea ce se numește evaziune fiscală. Acești șoferi se grupează, de regulă, în zona Gării, de unde își racolează clientela. Pe ei nu-i vede nimeni cu ce se ocupă? Primăria, Poliția, Gardienii publici ar trebui să-i ia în vizor și să-i aducă la realitate. Cu munca lor la negru, ne trimit pe noi, cei corecți, la faliment. Pot să vă dau și cîteva exemple: autoturismele BC 61 YAM, BC 63 ELA, BC 10 DXF, BC 62 LAC, BC 01 XCL, BC 20 CAS, BC 31 ALX, BC 76 JLD. Ce credeți că trebuie să facem pentru a scăpa de acest abuz?
Redacția: O parte din răspuns vi l-ați dat singur: Primăria și Poliția trebuie să pună lucrurile la punct. Dumneavoastră, cei din grupul taximetriștilor autorizați, aveți posibilitatea de a determina intervenția acestora în spiritul legii. Vă dorim succes.
Probați-vă dreptatea cu documente
Valerica Melniciuc, str. Costache Negri nr. 3 Bacău: În calitate de reprezentant legal al nepotului meu Bogdan Dragomir, în vîrstă de 18 ani, domiciliat în orașul Bîrlad, vă rog să mă ajutați într-o problemă care ține de respectarea adevărului și de care depinde cine are dreptate. Pe 17 aprilie 2001, acest nepot venit la rudele din satul Ciuturești, comuna Secuieni, pentru a petrece cu ele sărbătorile de Paște. O nefericită întîmplare a făcut să se întîlnească pe uliță cu Daniel Grădinaru, care l-a confundat cu o altă persoană cu care intrase în conflict. Nelăsînd să-i scape ocazia de a pune lucrurile la punct, acesta l-a agresat fizic pe nepotul meu, provocîndu-i mai multe leziuni ce au necesitat șapte zile de îngrijiri medicale, conform certificatului eliberat de Laboratorul de Medicină Legală. Cei doi au ajuns și în instanță, unde se judecă pentru lovire, insultă și amenințare. În această fază a intervenit un fapt care deviază lucrurile de la adevăr: martorul pîrîtului Daniel Grădinaru, respectiv pădurarul Gheorghe Stratulat, de la Ocolul Silvic Traian, susține că agresorul nu putea fi la locul și data conflictului, deoarece în aceeași zi și la aceeași oră s-ar fi aflat la lucru – plantări de puieți în parcela Valea Mică. În acest fel, declarațiile martorilor celor două părți se contrazic. Ce se poate face pentru stabilirea adevărului?
Redacția: Soluția este următoarea: solicitați instanței să ceară de la conducerea Ocolului Silvic Traian situația muncitorilor zilieri care au lucrat, au fost pontați și plătiți în ziua de 17 aprilie 2001. Un astfel de document, parafat, semnat și cu număr de înregistrare îl puteți solicita și dumneavostră personal. Pe baza lui „tăiați” mărturia mincinoasă și readuceți adevărul pe matca lui. Binențeles, cu condiția ca cele pe care ni le-ați redactat nouă să fie, la rîndul lor, adevărate. (Rubrică realizată de Florin DUNĂREANU)
Lasă un răspuns