Toți directorii școlilor din județ au fost nevoiți ca, începînd de zilele acestea, să ia măsuri drastice în privința sistemului de protecție a elevilor și de prevenire și combatere a acțiunilor care atentează la viața lor și a cadrelor didactice. În acest sens, toate instituțiile de învățămînt din Onești s-au conformat dispozițiilor amintite. Directorul Grupului Școlar de Arte și Meserii, Vasile Saraiman, ne-a declarat că pentru cele două corpuri în care se efectuează cursuri s-au numit doi profesori și elevi de serviciu și s-au întocmit registre de intrare-ieșire din instituție. Elevii sînt legitimați la intrarea în liceu cu carnetele de elevi, iar pentru situații speciale s-a luat în calcul emiterea unor legitimații speciale. În privința persoanelor străine, acestora li se consemnează datele personale, ora intrării, scopul vizitei și ora ieșirii.
Măsuri de securitate au fost luate încă de acum doi ani, cînd pe tot parcursul orelor se încuiau ușile de la intrare. „Am făcut tot ceea ce era necesar asigurării securității în școală. Singura problemă pe care o avem o reprezintă faptul că prin legislație nu avem dreptul să reținem acte”, ne-a declarat directorul instituției.
Măsuri asemănătoare s-au luat și la Colegiul Petru Poni, directoarea Cornelia Brînză declarînd că zilele acestea va avea loc o întîlnire cu reprezentanții Poliției Onești, pentru stabilirea de măsuri suplimentare de siguranță a elevilor.
Și în mediul rural cadrele didactice au întărit siguranța instituțiilor școlare. Directorul școlii din Livezi, Ion Poenaru, a convocat toți directorii din cele opt școli din localitățile comunei pentru a rezolva, de comun acord și cu Poliția, ca accesul la instituțiile de învățămînt să fie strict supravegheat. „La noi sînt probleme cu diferiți indivizi care pătrund în școli, mai ales că la Prăjoaia majoritatea elevilor sînt rromi. După părerea mea, avem nevoie și de sprijinul jandarmilor”. (Loredana Negoiță)
Lasă un răspuns