• într-o jumătate de oră, elevii fostei școli nr. 11 au adunat cîteva milioane bune de lei, bani care se vor transforma în cadouri pentru elevii sărmani ai școlii
Sala de sport a Școlii „Mihai Drăgan” a fost, aseară, gazda unui eveniment pe cît de interesant, pe atît de mănos din punct de vedere financiar: bazarul social. „Ideea nu este, ce-i drept, foarte originală, ci am împrumutat-o de la școlile din Occident. Scopul acestui bazar a fost acela de a strînge fonduri cu care să le oferin elevilor fără posibilități din școală o mică bucurie de Crăciun. Elevii claselor care, în seara aceasta, au avut stand, au donat, cu acordul părinților, anumite bunuri proprii, pe care le-au pus în vînzare. Sincer, la început ne-a fost frică că nu o să iasă nimic, pentru că era doar un experiment, de aceea avalanșa de elevi și părinți de aici ne-a luat prin suprindere”, ne-a declarat profesoara Sevastiana Munteanu, cea care a fost „sufletul” acțiunii. O acțiune care s-a dovedit un adevărat succes, în condițiile în care marfa expusă pe cele 12 standuri organizate de tot atîtea clase s-a epuizat în mai puțin de o oră. Oferta a fost pe măsură, la vînzare fiind expuse cîte-n Lună și în stele, de la haine, caiete, pixuri, cărți, casete și CD-uri cu muzică și pînă la patine, parfumuri și scoici. Dar peste toate erau jucăriile și jocurile, în toate dimensiunile, culorile, formele și pentru toate vîrstele. La standul clasei a VIII-a J se vindeau „în draci” aeroplanele din carton la prețul de 18.000 de lei bucata, dar cine dorea putea cumpăra și un album monografic al județului Buzău. „Zboară foarte bine, dar, în hărmălaia asta, n-am cum să vă fac proba”, a explicat una din „vînzătoare” referindu-se la aeroplane. Standul vecin era al clasei a VI-a F, care epuizase toate jucăriile în timp record, după vreun sfert de oră pe „tarabă” rămînînd doar cîteva culegeri de matematică, care, în ciuda prețului destul de scăzut, își așteptau, răbdătoare, cumpărătorii. O mămică a vrut să achiziționeze chiar și stativul pe care fusese expuse jucăriile, însă s-a răzgîndit repede cînd un năpîrstoc de fată a profitat de situație și i-a cerut pe ustensila de plastic nu mai puțin de 150.000 de lei.
Cu aceeași sumă a fost însă cumpărat un brad, care a fost scos la vînzare de elevii clasei a VII-a A, în timp ce, alături, singurii „negustori” din ciclu primar, adică elevii de la clasa a II-a C, se chinuiau să vîndă singura pereche de patine de pe „piață”. „Un alt scop al acțiunii a fost acela de a face educație de socializare, dar și comercială. Elevii care au participat ca «negustori» au învățat cum să așeze și cum să vîndă o marfă”, a mai spus profesoara Munteanu., a cărei elevi au avut la vînzare o marfă ceva mai specială: ultimul număr al revistei „Beta”, scrisă în exclusivitate de elevii claseia VII-a B. (Eduard CUCU)
Lasă un răspuns