Din cauza distorsiunilor din sistemul de comunicare și, se pare, pentru a masca anumite interese ce i-ar favoriza pe furnizorii de apă caldă și agent termic, în detrimentul cetățenilor, o nouă situație conflictuală s-a creat între Primărie și administratorii asociațiilor de proprietari din Bacău. Executivul local a întocmit și urmează să pună în aplicare un regulament privind calculul consumului și plata celor două utilități, fără ca acesta să fi fost supus dezbaterii publice. Cum credeți că ar trebui procedat pentru stoparea acestui abuz și ce măsuri s-ar cere luate împotriva funcționarilor vinovați?
Jony Gurin, 35 de ani, fochist: „Cred că este normal să se facă așa ceva. Acest regulament poate fi „cheia” pentru ca oamenii să-și plătească datoriile. Totuși, situațiile financiare ale oamenilor nu sînt tocmai bune, așa că depinde de la caz la caz. Sînt familii care au cîte 7 sau 8 copii și care, efectiv, nu au cu ce să plătească aceste facturi, chiar dacă ar vrea. Dar mai sînt și familii cu o situație bună și care nu-și plătesc datoriile din neglijență, comoditate sau care, spun ele, nu vor să-și blocheze banii. Oricum, nu consider un abuz ceea ce a făcut Primăria Bacău. Inițiativa este bună, dar greu de rezolvat”.
Paulina Pleșca, 50 de ani, casnică: „Nu cunosc. Cine este mulțumit de situația în care ne aflăm noi, românii? Eu nu am datorii la întreținere, dar vă spun sincer că fac mari sacrificii ca să am plătit totul la zi. Cîteodată mîncăm mai puțin, ca să ne putem descurca”.
Mariana Muraru, 28 de ani, învățătoare: „Nu mi se pare normal, atîta timp cît cei din primărie nu s-au consultat cu nimeni. Nu este corect și cinstit față de noi. Nu știu ce impact va avea acest regulament asupra cetățenilor”.
Maria G., 60 de ani, pensionară: „Eu cred că înainte să se stabilească acest regulament ar fi trebuit să se consulte măcar cu președinții de asociații, nu să ia această hotărîre singuri”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns