Supa de varză
Recunoscută drept campioana supelor de slăbire, sute de mii de femei din toată lumea apelează la supa de varză pentru a pune pe fugă kilogramele supărătoare. Secretul regimului este bazat pe proprietățile acestei legume de a stimula arderea grăsimilor. Cu cît mănînci mai multă varză, cu atît slăbești mai repede și mai mult. În șapte zile se pot da jos în jur de cinci kilograme.
Cum se prepară supa de varză
Ingrediente: șase legături de ceapă sau șase cepe obișnuite, o varză nu prea mare, două gulii sau o țelină, doi ardei grași, doi ardei iuți (chiar foarte iuți, dacă se poate), un borcan de roșii în bulion, sare, piper.
Mod de preparare: Se toacă mărunt toate legumele, se pun la fiert acoperite cu puțină apă, la început zece minute pe foc iute, pe urmă timp de două ceasuri pe foc mic.
Supa de varză se mai poate prepara din șase cepe mari, o țelină, o varză mică, doi ardei foarte mari, 750 grame de roșii, condimente de orice fel. Toate ingredientele se fierb timp de două ore la foc mic pînă se obține o supă mai scăzută.
Cură de slăbire cu supă de varză
Această dietă este folosită de Departamentul de Cardiologie de la
Spitalul „Sacred Heart Memorial Hospital” – USA pentru pacienții
bolnavi de inimă care trebuie să piardă din greutate rapid și sănătos,
în preparare pentru operație.
Dieta este rapidă, arde grăsimile: secretul este că oricînd după dietă
arzi mai multe calorii decît cele conținute în mîncare. Dieta spală
corpul de impurități. Supa poate fi mîncată de cîte ori simțiți foame
în timpul zilei. Categoric nu aveți voie: băuturi alcoolice, zahăr,
miere de albine, pîine, prăjeli.
Cum se prepară supa de varză: 6 cepe mari, o țelină, o varză mică,
doi ardei foarte mari, 750 grame de roșii, condimente de orice fel.
Acestea le fierbeți pînă obțineți o supă mai scăzută.
ZIUA 1
– supă, fructe (NU banane, recomandat pepene)
ZIUA 2
– supă, vegetale cu frunze verzi fără grăsime (NU aveți voie mazăre,
fasole, porumb), recomandat este ca seara să mîncați un cartof cu
puțin ulei sau unt
ZIUA 3
– combinație a primelor două zile, nu aveți voie banane și nici cartofi
ZIUA 4
– supă, 3 banane, 2 pahare cu lapte fără grăsime, apă
ZIUA 5
– supă (cel puțin o dată), 300-500 grame carne de vită, 6 roșii, 6-8
pahare mari de apă. Apa elimină acidul uric din corp.
ZIUA 6
– supă (cel puțin o dată), carne de vită oricît, vegetale cu frunze
verzi, nu aveți voie cartofi
ZIUA 7
– supă (cel puțin o dată), orez maron, suc de fructe neîndulcit,
vegetale.
Foarte important! Unde nu se menționează băutură, aveți voie să
beți: apă, suc de fructe, ceai, cafea neîndulcite, lapte fără grăsime.
Nu aveți voie băuturi carbonate.
Postul negru
Postul este o terapie ideala pentru buna dispoziție. Vă scapă de kilogramele în plus și vă ajută să vă limpeziți sentimentele și gîndurile. Nu vă speriați: în timpul postului, foamea n-o să vă chinuie decît cel mult în primele ore, după care metabolismul se modifică. Începeți într-o vineri. Pentru acomodare, vineri și sîmbătă consumați doar legume și fructe, cît de multe doriți. Sîmbătă seara, dizolvați două linguri de sulfat de sodiu (de la farmacie) într-un sfert de pahar de apă și înghițiți-le, după care beți o jumătate de litru de apa plată.
De duminică pînă vineri. Dimineața: un sfert de litru de suc proaspăt de legume, de exemplu: morcovi, țelină, castraveți, pătrunjel, roșii. Dacă nu aveți storcător, puneți în robotul de bucătărie bucățile de zarzavat și verdeața proaspătă și turnați peste ele un pahar de apă. Beți sucul încet, linguriță cu linguriță și, în afară de suc, un sfert de litru de ceai de plante îndulcit cu o linguriță de miere. La prînz și seara, fierbeți încet același tip de legume, timp de jumătate de oră în 300 ml de apă, după care luați cîte o linguriță din zeama limpede de legume.
Beți zilnic cel puțin trei litri de apă minerală plată. Faceți-vă timp pentru odihnă și somn. Dezintoxicarea organismului trebuie sprijinită cu un periaj uscat foarte ușor, cu băi zilnice cu sare la picioare (cinci linguri de sare grunjoasa la cinci litri de apă) și cu comprese pe ficat (puneți un prosop umed pe zona ficatului, acoperiți-l cu prosoape uscate și stați în pat bine înveliți, circa o jumătate de oră).
Marți, în cea de-a treia zi de post, mai înghițiți o dată, seara, două linguri de sulfat de sodiu dizolvat într-un pahar cu apă, pentru curățirea intestinului și beți apoi o jumătate de litru de apă plată.
Sfîrșitul postului – Sîmbătă dimineața și la prînz: o jumătate de măr ras cu puțină zeamă de lămîie și miere. Seara: supă de legume (consumați și legumele fierte). Duminică dimineața: un bol cu salată proaspătă de fructe și puțină miere; la prînz: legume călite cu orez; seara: cartofi fierți cu brînză de vaci și verdeață.
Regimul disociat
Principiul acestui regim este următorul: se disociază pur și simplu albuminele de hidrați de carbon, pentru că nu sînt bine digerate împreună. Kilogramele se duc pentru totdeauna, iar efectele secundare sînt pozitive: fiecare celulă în parte este aprovizionată cu substanțe vitale, iar forma fizică, sănătatea și dispoziția sînt excelente. Așadar, nu combinați niciodată hidrații de carbon (pîine, paste fainoase, găluște, cartofi, banane etc.) cu albumine (carne, mezeluri, pește, ouă și produse lactate).
Regimul GLYX
GLYX este prescurtarea indicelului glicemic, care ne arată cît de mult poate să stimuleze un aliment creșterea nivelului glicemiei. În perioada în care doriți să slăbiți, consumați doar alimente cu GLYX redus, indiferent în ce cantitate.
Important: Beți zilnic trei litri de lichide, din care 1,5 litri dimineața. Întărește puterea de concentrare și stimulează metabolismul. Cercetătorii au constatat că persoanele care beau prea puține lichide se îngrașă cu un kilogram pe an. De preferat: apă minerală plată – care ajută organismul să elimine reziduurile – și sucurile de legume și fructe (proaspăt stoarse) care acoperă lipsa substanțelor vitale.
Alimente cu GLYX ridicat:
Produse de panificație: pîinea albă, covrigii, pîinea de secară, bagheta, cornurile, croissanturile.
Băuturi: berea, Coca-Cola, limonada, sucurile de fructe îndulcite.
Fructe, legume: curmalele și smochinele, morcovii fierți, dovleacul.
Dulciuri: glucoza, jeleurile de fructe, zahărul, ciocolata, biscuiții cu ciocolată și simpli.
Cereale: orezul alb, fulgii, muesli cu adaos de zahăr.
Garnituri: cartofii prăjiți, piureul de cartofi.
Alimente cu GLYX mediu:
Produse de panificație: pîinea din grîu (integrală).
Fructe, legume: sfecla roșie, porumbul, stafidele, ananasul, bananele coapte, pepenele galben, caisele, kiwi, mango.
Dulciuri: dulceața, mierea, aluatul sfărîmicios.
Cereale: orezul cu bob lung, grișul alb, orezul natural, porumbul, floricelele.
Garnituri: cartofii fierți, pastele fierte moi.
Alimente cu GLYX redus:
Produse de panificație: tărîța, pîinea integrală de secară (graham).
Băuturi: sucul de portocale, de mere, sucul proaspăt de fructe (fără zahăr), laptele de soia, sucurile de legume.
Fructe, legume: majoritatea fructelor proaspete – grapefruitul, cireșele, strugurii, piersicile, merele, prunele, perele, caisele uscate. Majoritatea legumelor și salatelor, mazărea din conserve, fasolea uscată, morcovii cruzi, lintea, fasolea verde, soia, ciupercile, arahidele.
Dulciuri: ciocolata amăruie, fructoza.
Cereale: fulgii de ovăz, pastele făinoase fierte, muesli fără zahăr, orezul nedecorticat, orzul.
Alte alimente: produsele lactate, carnea și peștele (slabe), ouăle.
Cura cu cartofi
Începeți de vineri seara cu patru cartofi fierți, o salată din brînză de vaci cu puțină verdeață și o salata de legume crude.
În următoarele două zile, mîncați la micul dejun fructe cîte vreți (mai puțin banane). De două ori pe zi, cîte patru cartofi cu garnitură de brînză de vaci, legume și verdeață. De băut: trei litri de ceai, apă minerală, sucuri de legume. După trei zile se dau jos în jur de patru kilograme.
Cura cu proteine
Este o cură rapidă, pentru amatorii de mișcare și sport, numită și „cura lui Schwarzi”. Principiul: arderea vitală a grăsimilor. Pentru aceasta: beți din patru în patru ore un amestec cu proteine (se găsesc la farmacie), consumați multe legume și fructe și beți cîte trei litri de apă pe zi. Dacă faceți și puțină mișcare, veți reuși să dați jos un kilogram zilnic.
Regimul cu un kilogram de fructe pe zi
Este regimul ideal pentru toți cei care nu pot să trăiască fără fructe. Formula este simplă: cine mănîncă un kilogram de fructe pe zi -întregi, sub formă de salată sau de sucuri proaspete – pierde o jumătate de kilogram de grăsime. Intercalați două zile de fructe pe săptămînă. Consumați din două în două ore o porție de fructe sau un pahar cu suc proaspăt. În total, trebuie să ajungeți la un kilogram de fructe pe zi, dar pot fi și mai multe. Pentru cei care preferă legumele, aceeași cură se poate face cu legume crude, salată de crudități și sucuri de legume proaspete.
Cură de slăbire cu suc de țelină
Se recomandă să se bea dimineața, pe nemîncate, 100 ml de suc
de țelină. Acesta este un excepțional medicament, pentru că are
rolul de a elimina excesul de apă din țesuturi. Bun diuretic, își
asociază calitățile de tonic al sistemului nervos și de stimulent al
suprarenalelor cu efectele de remineralizant, răcoritor, depurativ și
regenerativ sangvin. Cu efect foarte eficient, se poate utiliza sucul
de țelină în amestec cu suc de mere: o parte suc de măr și trei părți
suc de țelină.
Cură de slăbire cu ajutorul enzimelor
Dacă o parte a hranei zilnice se compune din crudități, organismul
va produce suficiente enzime pentru ca toate procesele metabolice
să funcționeze fără probleme. În felul acesta veți reuși să slăbiți și să
vă mențineți greutatea. Este foarte important să separați alimentele
bogate în albumină de cele care conțin hidrați de carbon. Astfel,
organismul primește acizi, iar producția de enzime este stopată.
Ideal ar fi să mîncați la pînz un fel de mîncare cu albumină iar seara
unul cu hidrați de carbon. Iată două rețete pentru două persoane:
La prînz:
Salată energizantă (conține albumnă)
Amestecați o jumtate de căpățînă salată verde tăiată fîșii, două roșii
tăiate în patru, un ou tăiat bucăți, patru măsline negre tăiate felii, 30
grame de șvaițer și cîte 30 de grame de friptură de pasăre și de vită.
Peste tot amestecul se toarnă un sos preparat din două lingurițe de
ulei de măsline, două linguri de apă, o jumătate de linguriță de
zeamă de lămîie, o linguriță de oțet de mere, 60 de grame de iaurt ,
puțin muștar și un cățel de usturoi.
Seara:
Piure de cartofi cu sos
Curățați șase cartofi, tăiații în patru, acoperiți-i cu apă și puneți-i la
fiert împreună cu doi căței de usturoi, o ceapă, o tulpină de țelină, o
foaie de dafin și patru boabe de piper. Se scot toate ingredientele și
se pasează cu două linguri de unt, 70 de grame de iaurt și 80 de
grame de smîntînă. Se adaugă sare și piper, după care se presară
deasupra pătrunjel verde tocat.
Cură de slăbire elvețiană
Prima zi
Mic dejun: cafea cu foarte puțin zahăr
Prînz: două ouă fierte tari, 100 g spanac fiert, o roșie
Seara: 200 g biftec, salată verde cu ulei de măsline
A doua zi
Mic dejun: cafea cu foarte puțin zahăr
Prînz: 100 g iaurt, o felie de salam
Seara: 200 g biftec, salată dintr-o roșie, un castravete, lămîie, un
A treia zi
Mic dejun: cafea cu foarte puțin zahăr, o felie de pîine prăjită
Prînz: 100 g spanac fiert, o roșie, un fruct
Seara: două ouă fierte tari, o felie salam, salată verde fără ulei
A patra zi
Mic dejun: cafea, o felie de pîine prăjită
Prînz: un ou fiert, un morcov ras, 250 g brînză degresată
Seara: un pahar cu suc de portocale, 100 g iaurt
A cincea zi
Mic dejun: un morcov ras cu lămîie
Prînz: pește fiert sau 200 g de ton
Seara: 200 g pui la grătar, salată, broccoli sau conopidă fierte în
A șasea zi
Mic dejun: cafea
Prînz: două ouă fierte tari, un morcov ras
Seara: 200 g pui la grătar, salată
A șaptea zi
Mic dejun: ceai sau cafea
Prînz: o felie piept de pui, salată verde, o roșie.
Seara: 200 g pește la grătar sau fiert, un fruct.
Regimul de o săptămînă
Regimul se ține o săptămînă, timp în care se poate slăbi pînă la 1-3
kg. Iată în ce constă:
Cinci zile din săptămînă (de luni pînă vineri), se mănîncă tot ce este
permis în limita caloriilor: lapte smîntînit, iaurt degresat, carne și
pește alb, ouă fierte tari, legume verzi, uleiuri vegetale în cantități
mici, sucuri de legume și fructe (preparate în casă); restricții severe
la sare (se admit maximum 8g/zi); pîine graham.
Alimentele vor fi repartizate în 5-6 mese pe zi. În celelalte două zile
(sîmbătă și duminică) se consumă următoarele cantități de alimente
pe zi:
– 50 g pîine albă sau 100 g cartofi fierți sau copți;
– 1 ou fiert tare sau 100 g parizer;
– 200 g salată verde sau 200 g varză rasă sau 100 g țelină rasă cu 5
g ulei și cîteva picături de lămîie;
– 300 g lapte sau 500 g iaurt sau 200 g brînză de vaci slabă;
– 500 g mere sau 2 portocale sau 300 g prune;
– cafea sau ceai (fără zahăr);
Sînt interzise: brînzeturi fermentate, carnea grasă, conservele,
afumăturile, ouăle prăjite, legumele și fructele uscate, frișca,
smîntîna, sosurile, maioneza, dulciurile, ciorbele, băuturile alcoolice
și excesul de condimente.
Nu uitați, înainte de a vă decide să urmați o cură de slăbit,
gîndiți-vă dacă vreți să slăbiți pentru dumneavoastră sau
pentru alții!
Lasă un răspuns