melinte: Doina Melinte are o silueată de invidiat, pentru că poate mînca oricît, fără să se îngrașe
De sărbători,
Doamnele Bacăului au luptat din greu cu kilogramele
• pentru că slăbește mult mai greu decît în tinerețe, Consuela Mardare a mîncat foarte puține dulciuri și pîine • de ani buni, profesoara Adriana Ambrosie se menține la greutatatea de 55 de kg • pentru că, oricît ar mînca, nu se îngrașă, Doina Melinte a consumat din belșug sarmale, dulciuri și carne de porc
Sărbătorile de iarnă înseamnă zile libere, petreceri după petreceri, mîncăruri alese și multă veselie. Combinate cu lipsa activităților, acestea devin ingredientele perfecte pentru a spori numărul de kilograme ale persoanelor ale căror corpuri sînt predispuse la îngrășare. Restricțiile alimentare, dietele interminabile sau exercițiile la sălile de aerobic ori fitness sînt lăsate deoparte, motivația preferată fiind că sărbătorile nu sînt în fiecare zi. Pentru doamnele Bacăului intervievate de noi, Sărbătorile de iarnă nu au fost, totuși, un prilej de desfătare totală cu delicatese culinare, menținerea siluetei fiind un stimulent important pentru a renunța la dulciuri și cîrnați.
Pentru prima doamnă a Bacăului, Consuela Mardare, soția prefectului Cătălin Mardare, lupta cu kilogramele a devenit mult mai acerbă de cînd a trecut pragul celor 40 de ani. „Înainte slăbeam mult mai ușor, dar în ultima perioadă trebuie să lupt mult mai mult pentru a da jos un kilogram în plus, pe care îl pun în două zile. Nu este o problemă de voință, ci, cred, de vîrstă, pentru că, atunci cînd eram mai tînără, slăbeam mult mai ușor”, spune Consuela Mardare. Pentru a se menține măcar la greutatea dinainte de sărbători, Consuela Mardare nu a renunțat la nici una dintre mîncărurile sale preferate, însă totul a fost consumat cu măsură. Pentru că are grijă și de siluetele și sănătatea soțului și a băiatului, prima măsură luată de soția prefectului a fost să elimine din mîncărurile pregătite de sărbători carnea de porc. Tradiționalii cîrnați și caltaboși au fost înlocuiți, pe masa de Crăciun a familiei Mardare, cu un curcan sărbătoresc, rețetă specială, preparată în fiecare an de doamna Madrare.
În vizitele făcute la prieteni, soții Mardare au fost serviți și au mîncat cu plăcere cîrnați și sarmale sau fripturi din carne de porc, dar cu mare cumpătare. Cît privește dulciurile, acestea au fost principala problemă a soției prefectului, pentru că îi plac foarte mult. „De Crăciun, am făcut cozonaci, care nu mi-au ieșit așa cum am dorit, și o prăjitură cu cremă de lămîie, iar resul dulciurilor le-am primit de la soacră și de la prieteni. Am mîncat, însă am încercat să mă abțin și să nu consum prea mult, pentru că ar fi însemnat kilograme în plus, pe care știu că le-aș fi dat jos mult mai greu decît le-am pus”, s-a confesat Consuela Mardare. Ea spune că, în lupta cu kilogramele, de data aceasta a ieșit învingătoare, pentru că a reușit să se mențină la aceeași greutate, însă are niște „restanțe” mai vechi, de care nu reușește să scape.
Nici pentru profesoara de engleză Adriana Ambrosie, Sărbătorile de iarnă nu au constituit un prilej de a da frîu liber consumului de mîncăruri. Invidiată de colegele de breaslă pentru siluetă și eleganță, profesoara de la Colegiul Ferdinand I a încercat să evite din meniul zilnic, chiar și la Crăciun și Revelion, mîncărurile grase, cum ar fi carnea și preparatele din carne de porc, care atrag kilograme nedorite. „Nu am fost niciodată grasă, însă am avut tendințe de a acumula mai multe kilograme decît mi-aș fi dorit. Mîncăruri ușoare și foarte multe salate, acestea au fost principalele produse pe care le-am preparat și consumat de Sărbători. Dulciurile ar fi constituit pentru mine principala tentație, însă nu m-am lăsat în voia sorții și doar am degustat cîte puțin din delicatesele pe care le-am preparat”, ne-a spus profesoara Adriana Ambrosie. Răspunsul la întrebarea „cine a ieșit învingător în lupta cu kilogramele?” este clar. De ani buni, profesoara de la Colegiul Ferdinand, care nu mai este la prima tinerețe, cîntărește 54 – 55 de kg.
Doina Melinte, fosta recordmenă mondială la atletism și actualul director al Direcției Județene pentru Tineret și Sport, este una dintre fericitele femei care, orice ar mînca, nu se îngrașă. Nici cînd s-a lăsat de sport, nici după ce a născut, fosta cunoscută sportivă nu a depășit greutatea normală. În aceste condiții, și de sărbători, actualul șef al DJTS și-a permis să mănînce absolut orice, fără nici o restricție. „Am mîncat sarmale, chiar foarte multe, fripturi, inclusiv de porc, piftie și multe alte preparate gătite acasă. Nici de la dulciuri, care îmi pac foarte mult, nu m-am dat în lături. Nu m-am îngrășat, pentru că nu am nici o problemă în sensul acesta”, a spus Doina Melinte. De ani buni, greutatea Doinei Melinte este în jurul a 64 de kg, iar silueta sa, pusă în valoare de articole vestimentare alese cu gust, îi determină pe foarte mulți bărbați să întoarcă pe stradă capul pentru a o admira. (Costinela BREAHNĂ)
pe raster
are foto, cod „hasu”
Șeful trupelor DIAS s-a pus pe slăbit
• într-o lună, el vrea să dea jos 30 de kilograme
„Buenas DIAS”- aceasta este probabil formula de salut cu care ar
trebui să-și înceapă fiecare zi comisarul șef Cristian Hudiță, șeful
Detașamentului de Intervenții și Acțiuni Speciale (DIAS) din cadrul
Inspectoratului Județean de Poliție Bacău. Cu o statură
impresionantă și cu o voce tunătoare, care îngheață sîngele în vine
oricărui infractor, șeful „mascaților” din județ s-a decis că a venit
momentul să-și schimbe puțin înfățișarea. După ce și-a dat seama
că a ajuns la 110 kilograme și aproape că nu-l mai încăpea
combinezonul, ” Marele Haș”, așa cum este alintat cu sfială de
subordonați, s-a hotărît să slăbească. Și nu oricum, ci printr-un
regim draconic, bazat în mare parte pe produse Herbal Life, dar și
un regim alimentar strict. „Am renunțat la dulciuri, alcool, sucuri
acidulate, pîine și grăsimi și am trecut pe apă plată, sucuri aromate
și ceaiuri. Pînă acum, în trei zile, am reușit să dau jos două
kilograme”, spune „Marele Haș”. Regimul alimentar al comisarului
șef, din care nu vrea să iasă vreo lună, constă, dimineața,
într-un suc aromat, la ora zece-un ceai, înainte de masa de prînz,
trei pastile Herba Life, la ora 16,00 – un alt ceai, iar seara, înainte de cină, alte trei pastile. Pentru că stă cam toată ziua la serviciu, Cristi Hudiță își aduce mîncare de-acasă, una-două pulpe de pui, astfel că nu mai trebuie să ia masa la popota unității. „Deocamdată mă simt foarte bine, nu mă tentează alte mîncăruri, și sper că într-o lună să pot să dau jos 30 de kilograme”, spune polițistul, care este convins că noua înfățișare nu-i va afecta forța de reacție rapidă, ba chiar îl va ajuta să se infiltreze mult mai bine în mijlocul infractorilor cu care are de-a face el și băiații pe care-i conduce. (Florin CRĂCIUN)
Lasă un răspuns