• părinții micilor înotători băcăuani s-au adunat sîmbătă dimineață la bazin, nemulțumiți de orarul de pregătire fixat odraslelor • o parte dintre acești copii au deja rezultate în concursuri naționale
În ultimele săptămîni, înotul băcăuan s-a remarcat în special prin dificultățile cu care s-au confruntat o mare parte dintre practicanții acestui sport, mai ales cei de la categoriile juniori. Obligați să stea în frig și fără masă, juniorii au „predat” o nefericită ștafetă celor mai mici decît ei. Cel mai recent episod al acestui nedorit serial a avut loc sîmbăta trecută. La o oră matinală, circa 50 de părinți care și-au dus copiii la înot au venit să protesteze și să ceară explicații vizavi de orarul fixat odraslelor lor. Conform orarului stabilit de administrația bazinului olimpic, mulți dintre copii sînt puși în imposibilitatea de a practica acest sport, programul de pregătire suprapunîndu-se, în multe cazuri, peste cel școlar sau peste cel de lucru, al părinților. Cert este că, în toamna trecută, s-a făcut o amplă selecție la nivel de copii, tocmai pentru a se asigura viitorul acestui sport, în Bacău. La fel de cert este că s-au creat animozități care nu fac bine nimănui.
„Copiii au un program la școală, iar noi altul, la serviciu. Fiecare părinte vrea să-și vadă copilul realizat, fără a miza pe forțarea acestuia de a practica un anumit sport. S-a dovedit, deocamdată, că unii au aptitudini pentru această discliplină. Oricum, selecția se face pe parcurs și nu trebuie retezată din fașă. Dar nu se poate să li se impună un program de genul «cu noaptea în cap» sau la ora culcării”, a afirmat unul dintre părinții unui înotător cu rezultate bune la campionatul național. „Ce vrem noi? Să ne înțelegem. Din cîte știu, bazinul este un bun public, al comunității. Prin sistemul de taxe am contribuit la construirea lui și contribuim la funcționarea lui. Dorim să luăm contact cu cei care au luat această decizie discriminatorie. Cred că nu se vrea performanță. Există copii fără chemare pentru acest sport, dar există și unii care au rezultate și, implicit, perspective. Istoria a dovedit că înotul nu se poate face pe uscat. Performanța? Cu atît mai puțin. Al cui este, pînă la urmă, bazinul olimpic?”, întreabă un alt părinte nemulțumit. Grupul părinților nemulțumiți de felul în care se stabilesc orele de pregătire la Bazinul olimpic este foarte mare, un motiv în plus pentru ca nemulțumirile acestor oameni să fie luate în seamă. Deși nu au reușit să facă pînă acum un demers în scris către primărie, părinții nemulțumiți amenință că se vor înscrie în audiență la primar. Singura lor dorință este ca celor mici să li se permită să se antreneze la ore rezonabile. (Marius AMBROZIE)
Lasă un răspuns