Ingrediente
– 4-5 macouri proaspete
– două cepe
– doi morcovi
– 150 ml ulei
– 150 ml oțet
– o crenguță de mentă
– foi de dafin
– sare, piper, după gust
Preparare
Se curăță peștele, se spală bine, se taie bucăți de aproximativ cinci centimetri, se pudrează cu sare și se așează într-un castron mare. Se curăță ceapa și și morcovii, se taie felii subțiri și se așează peste pește, în castron. Separat, se fierbe oțetul cu o cană de apă, sare, foi de dafin și piper boabe. După ce dă în clocot, se toarnă peste peștele din castron, avînd grijă să-l acopere bine. Se lasă astfel 2-3 ore, apoi se așează peștele, cu zarzavaturi cu tot, în borcane sterilizate. Deasupra se toarnă cîte o lingură de ulei și sosul marinat. Se acoperă cu capace și se depozitează la loc răcoros. În loc de macrou, se pot folosi scrumbii sau heringi. Poftă bună!
Lasă un răspuns