• 10 persoane, dintre care opt copii, au ajuns în spital după ce au mîncat alimente stricate și au stat într-o casă mizeră
O familie care numără 10 persoane s-a mutat în spital după ce toți membrii ei au mîncat alimente stricate. Ca toți ceilalți creștini, familia Daldan, din satul Deleni, comuna Helegiu, a prerarat fripturi de miel, sarmale și ouă roșii. Se pare însă că alimentele au fost alterate și, coroborat cu mizeria din casă, consumul a provocat reacții nedorite. Primele simptome ale toxiinfecției alimenare au apărut la bunică, în prima zi de după Paște. Bătrîna acuza grețuri, vărsături, scaune diareice și febră și a fost internată în spital. Cei opt copii ai familiei și mama acestora au fost imediat spitalizați în secțiile de Infecțioase copii și adulți din Spitalul Municipal Onești, medicii recoltînd probe de alimente și coproculturi. În urma analizei materiilor fecale, doi dintre copiii familiei Dalban au fost descoperiți ca fiind infestați cu Salmonella. „Doar trei dintre copii erau în stare medie, restul acuzînd forme ușoare de boală. Membrii acestei familii se află sub supraveghere medicală și vor rămîne spitalizați pînă cînd trei probe consecutive vor ieși negative”, ne-a declarat dr. Cornelia Cojocaru, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău.
Focarul de infecție înregistrat în rîndul membrilor familiei Dalban din Deleni, Helegiu, reprezintă primul și singurul caz de toxiinfecție alimentară înregistrat în acest an cu prilejul sărbătorilor pascale. (C.B.)
Lasă un răspuns