Unul dintre cunoscuții oameni de afaceri ai județului și ai țării, Corneliu Iacobov, se află din nou în atenția presei, suspectat de practici neortodoxe și falimentare în ceea ce privește managementul Rafinăriei Dărmănești. Iacobov a luat de la SNP Petrom circa 500.000 de tone de țiței și a „uitat” să achite circa 1.700 de miliarde de lei. Acest debit a atras maorări și penalități de întîrziere la plată, iar Corneliu Iacobov datorează acum peste 5.000 de miliarde de lei. Rafinăria Drămănești a ajuns la faliment, iar bunurile girate de Iacobov și prietenii lui nu acoperă suma datorată. Cum credeți că ar trebui să procedeze organele abilitate ale statului – Guvern, Parlament, Justiție – pentru stoparea unor asemenea atentate la patrimoniul național și pentru recuperarea unor sume uriașe?
Simona Andronic, 48 de ani, instructor de educație:”Toată lumea greșește, dar sub nici o formă nu sînt de acord cu ce fac unii ca domnul Iacobov. Și cu asta am spus tot”.
Gabriela Petrea, 49 de ani, profesoară: „Ar trebui ca legea să fie aplicată ca atare, fără să se facă rabat de la funcții și de la statutul social. Normal și corect ar fi ca legea să fie lege pentru toată lumea”.
Victor Ionescu, 48 de ani, muncitor: „Nu știu ce să spun. Cred că părerea mea, a unui om de rînd, nu-și are rostul. În schimb, Justiția are un cuvînt greu de spus. Sau ar trebui să aibă, dar se pare că nu vor să-și facă datoria pe deplin, mai ales în cazul persoanelor ca domnul Iacobov”.
Marius Armașu, 30 de ani, economist: „Ce să mai vorbim?! Se știe că Iacobov e mînă-n mînă cu primarul Sechelariu și au pus monopol pe Bacău, și nu numai. Mita și relațiile sus-puse fac ca aceste cazuri să nu ajungă în Justiție”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns