Crap cu vin roșu
Ingrediente: 560 g crap fără cap, 80 ml vin roșu, 80 ml ulei, 60 g morcovi, 40 g ceapă, piper măcinat, 20 g făină, 160 g arpagic, 240 g ciuperci proaspete sau 120 g de la conservă, 40g pastă de tomate, pătrunjel verde, sare.
Mod de preparare:
Crapul se curăță, se spală, se porționează în patru bucăți și se sărează. Ceapa se curață, se spală și se taie mărunt. Arpagicul se opărește și se curăță de coajă. Morcovii și ciupercile se curăță, se spală și se taie bucăți. Cînd se folosesc ciuperci din conservă, se scurg de lichid și se taie cuburi. Pasta de tomate se diluează în 50 ml apă. Pătrunjelul verde se curăță, se spală și se taie mărunt. Făina se cerne. Bucățile de pește se așează într-o tavă cu 25 ml ulei și piper și se introduc în cuptor circa 15 minute. Arpagicul, ciupercile, morcovii și ceapa se înăbușă în restul de ulei, cu 75 ml apă. Se adaugă făina dizolvată în 75 ml apă rece, pastă de tomate, sarea și vinul. În sosul cu legume se așează bucățile de pește și se introduc din nou în cuptor 10 minute, la temperatură moderată. Preparatul se prezintă pe platou sau farfurie, cu pătrunjel verde deasupra. Se servește cald sau rece. Poftă bună ! (Florin CRĂCIUN)
Lasă un răspuns