Prețul unui ou de consum a ajuns în aceste zile la 2.800 de lei bucata, după ce mult timp a staționat sub 1.300 de lei. În luna mai, prețul acestui aliment a scăzut relativ abrupt, pînă la 1.300 de lei bucata în magazinele Agricola Internațional. Cum comercianții iau ca barometru gigantul alimentar băcăuan, ouăle erau peste tot cam la același preț. A urmat, însă, o creștere în două trepte. Prima dată, prețul a urcat la 2.300 de lei oul, pentru ca, mai nou, să ajungă la 2.800 de lei bucata. „Am adus prețul ouălor undeva în zona normalului – ne-a declarat vicepreședintele Agricolei, Grigore Horoi. Lucrăm după legile pieței. Cînd produsul în discuție nu se vindea și aveam stocuri mari, am scăzut prețul. Acum, mișcarea este în sens invers. Precizez însă că nivelul actual este cel apropiat de realitate”. Deși economistul-șef al Agricolei nu admite statutul de arbitru în prețul acestui produs, atît în piață cît și în alte magazine baremurile de vînzare depind de politica holdingului băcăuan. (Gabriela PASCU)
Lasă un răspuns