Ingrediente pentru patru porții
– 100 grame slănină afumată
– două cepe
– doi căței de usturoi
– 500 grame ardei gras galben
– o lingură pastă tomate (sau o conservă mică de roșii)
– 3-4 linguri ulei de măsline
– sare, piper, după gust
– trei lingurițe boia
– patru fileuri de cod (aproximativ 800 de grame)
– două linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare
Slăninuța se taie cuburi. Se curăță ceapa și usturoiul. Ceapa se taie rondele și usturoiul se toacă. Se spală ardeiul gras, se curăță, se scot semințele și pulpele se taie fîșii. Uleiul de măsline se încinge într-o cratiță și se prăjește puțin slăninuța. Se adaugă ceapa, se călește puțin. Se adaugă apoi usturoiul și ardeiul, care se călesc puțin. Se adaugă pasta de tomate sau roșiile tăiate din conservă. Se condimentează cu sare, piper și boia, după gust. Legumele se înăbușă la foc mic, cam 10-15 minute. Peștele se spală, se șterge, se condimentează, se așează peste legume și se lasă pe foc, să se pătrundă, cu vasul acoperit circa zece minute. Se servește presărat cu pătrunjel tocat. Poftă bună!
Lasă un răspuns