• victimele au refuzat internarea, iar la plecarea din spital au declarat că vor da în judecată carmangeria de la care au cumpărat slănina
Două persoane din Bacău și alte două din Plopana, care au mîncat împreună alimente gătite cu untură de porc, au ajuns sîmbătă la serviciul de Urgențe, unde cadrele medicale le-au diagnosticat cu toxiinfecție alimentară. Valentin Rusu, de 18 ani, și Dan Roman, de 35 de ani, din Plopana, împreună cu Cristina Iacobeanu și Gheorghe Hîrțescu, ambii de 44 de ani, din Bacău, au primit recomandarea de internare în secția de Boli Infecțioase, întrucît prezentau semnele unei ușoare toxiinfecții alimentare. Toți cei patru bolnavi au declarat cadrelor medicale că au mîncat preparate culinare gătite cu untură. Ei au mai spus că untura a fost obținută prin topirea unei bucăți de slănină cumpărată de la o carmangerie. Atît bolnavii din Bacău, cît și cei din Plopana au refuzat internarea, iar medicul de gardă s-a văzut nevoit să le prescrie tratament pentru acasă. Cele patru persoane care acuzau dureri de burtă și scaune diareice nu au destăinuit cadrelor medicale care este locul din care au cumpărat slănina. Aceștia erau însă hotărîți ca, la începutul săptămînii, să-l reclame pe cel care le-a vîndut slănina. Chiar dacă cei patru intoxicați vor renunța la a mai face plîngere împotriva negustorului de carne, inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) au fost sesizați de medicii din secția de Boli Infecțioase. Reprezentanții DSP urmează să dea de urma magazinului din care a fost cumpărată bucata de slănină și să verifice și condițiile de igienă în care a fost gătită mîncarea consumată de cele patru persoane. În funcție de situația găsită pe teren, inspectorii DSP pot amenda carmangeria sau pot să atenționeze gospodina care a preparat mîncarea că, în ceea ce o privește, igiena în bucătărie lasă de dorit. (Cezara DUȚĂ)
Lasă un răspuns