Asociațiile de propritari din Bacău nu iau sub nici o formă în calcul varianta de a primi căldură, deși temperaturile experioare în timpul nopții sînt destul de scăzute. Motivul acestui refuz sînt ușor de înțeles, dacă avem în vedere că în iarna trecută, în condițiile furnizării căldurii, facturile la întreținere nu au fost mai mici de două milioane de lei. „Asociațiile nu au solicitat începerea furnizării căldurii, din cauză că facturile ar crește, iar pentru locatari ar fi un efort financiar mare. Pe de altă parte, prognozele meteo spun că vremea se va încălzi, iar noi nu putem porni instalațiile pentru trei zile, după care să le oprim. Costurile ar fi prea mari”, explică Vasile Drăgușanu, directorul CET Bacău.
Nici Termloc nu a primit de la asociații solicitări de a începe furnizarea căldurii. „Înainte de a cere căldură, asociațiile trebuie să plătească facturile restante. Nu putem începe livrarea, în condițiile în care mai avem de încasat bani în contul agentului termic furnizat în iarna 2001. Nici asociațiile nu vor, pentru că oamenii nu își permit să plătească de pe acum facturi de iarnă la întreținere”, spune și Dumitru Crîșmaru, directorul de la Termloc.
Agentul termic pentru încălzire este cea mai scumpă utilitate pe care trebuie să o plătească băcăuanii. În aceste condiții, locatarii rămași la sistemul centralizat de încălzire preferă să stea mai gros îmbrăcați în casă, decît să știe că în luna următoare vor avea de plătit cu cel puțin două milioane de lei în plus. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns