Șeful Vămii Bacău nu s-a tuns două luni pentru că i-a pierdut urma frizeriței
Fiecare om are tabieturile sale mai ales în privința aspectului fizic. Cînd vine vorba despre frizerii domnilor, lucrurile sînt mai mult decît încîlcite. Asta pentru că, în vreme ce unii dintre ei nu au nici un fel de preferințe, alții au făcut o adevărată pasiune pentru cel sau cea care le „operează” podoaba capilară. Din categoria celor care nu și-au găsit un frizer la care să meargă permanent face parte și directorul Direcției Silvice Bacău, Viorel Ghelase. „Mă duc la Floare de colț, pentru că este aproape de serviciu și acolo sînt băieți tineri, cărora nu le spun decît atît: «Să fie scurt!», iar în rest mă las pe mîna lor. Nu știu dacă iese totdeauna ceva bun, cert este că, pînă acum, n-am primit niciodată atenționări în privința asta”, spune Ghelase.
Tot la capitolul comoditate ar putea fi trecut și comandorul Daniel Moșneagu, ofițerul de relații cu presa al Unității de Aviație Militară. „Mă tund la unitate. Avem un frizer care tunde gratuit militarii în termen și care ne poate tunde și pe noi, cadrele, contra cost. Este la îndemînă și prefer să mă dau pe mîna lui decît pe a soției, că nu știu ce-ar putea ieși și nu prea vreau să fac experiențe pe tema asta”, ne-a zîmbit complice Moșneagu. O experiență destul de delicată a avut și lt.col. Ion Mănăilă, șeful Centrului Militar Zonal, care nu are un frizer anume și care, la un moment dat și-a achiziționat un aparat de tuns. „De vreo patru, cinci ori m-a tuns soția. Numai că am constatat că, în loc să se perfecționeze, de la o tunsoare la alta mergea din rău în mai rău. Așa că, pînă la urmă, am decis să apelez tot la un specialist, chiar dacă nu am vreo preferință anume. Nu mai contează prea mult, atîta vreme cît tunsoarea scurtă pe care am abordat-o nu pune prea multe probeleme nici unui începător. A fost mai rău la începutul armatei, cînd încă tînjeam după moda lăsată de Beatles, cu părul lung. Ca să nu se vadă la controlul săptămînal, mi-l dădeam după urechi și îl muiam pur și simplu cu apă cu zahăr ca să stea lipit și să nu se vadă. Dar m-a prins comandantul meu de la o unitate din Vatra Dornei și mi-a trecut această observație în notarea de serviciu, lucru destul de grav pe vremea regimului trecut”, ne-a spus amuzat acum, colonelul Mănăilă.
În schimb, fratele lui, comisarul șef, Iulian Mănăilă, șeful Poliției Rutiere Bacău, are de zeci de ani frizer din aceeași familie: Țuțuianu. „Înainte de revoluție mă tundeam la bătrînul Țuțuianu. După asta, m-am lăsat pe mîinile fiului lui, Răducu, care este cantonat pe la Select. Singura problemă este că, dacă mă programez de exemplu pentru astăzi la o anumită oră, ajung peste două zile, tot la aceeași oră”, recunoaște șeful polițiștilor de la circulație. Tot cu punctualitatea are probleme și șeful vămii Bacău, Vasile Șoiman. Din cauza programului încărcat, Șoiman nu ajunge niciodată la ora la care s-a programt, iar în ultima vreme a și renunțat să-și mai anunțe frizerița. Se prezintă pur și simplu la frizerie și, dacă femeia are clienți, mai așteaptă, dacă sînt prea mulți, pleacă și revine cînd dă Dumnezeu. „Cred că doamna Iolanda este supărată pe mine. Știe că nu pot veni niciodată cînd mă programez și din cauza asta face tot posibilul să mă tundă cînd mă duc eu, chiar peste rîndul altor clienți. Îi sînt client de mulți ani, încă de pe vremea cînd lucra la salonul de la Moldova. A fost o adevărată încercare pentru mine cînd a dispărut de acolo și nimeni nu știa unde lucrează. Două luni nu m-am tuns, pînă cînd am descoperit-o la Casa Modei. M-am obișnuit cu ea, nu trebuie să-i mai spun nimic, pentru că știe ce vreau și nici nu am de gînd să aleg un alt frizer. În privința asta sînt conservator”, ne-a spus decis șeful Vămii Bacău. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns