• țiganii au luat-o la fugă cînd au văzut jandarmii și au abandonat 1.200 de kilograme de încălțăminte second-hand din import • inspectorii OJPC au apucat doar să afle că încălțămintea a fost achiziționată de la niște depozite din Botoșani specializate pe acest gen de comerț
Inspectorii Oficiului Județean de Protecție a Consumatorului (OJPC) Bacău s-au ales cu 1,2 tone de încălțăminte second-hand, care a fost abandonată în tîrgul din Dofteana. Ei au făcut un control în tîrgurile din județ tocmai pentru a-i depista pe comercianții ambulanți care vînd încălțăminte second-hand adusă din țările Europei de Vest. În tîrgul din Dofteana, inspectorii au apelat la ajutorul jandarmilor. știut fiind faptul că cei care comercializează astfel de obiecte nu sînt tocmai politicoși. Ideea lor a fost mai mult decît inspirată, pentru că aici erau cîțiva vînzători tuciurii, cu pălării mari peste mustățile pleoștite, care aveau sute de kilograme de sandale, papuci, ghete, bocanci, pantofi sau cizme. La vederea jandarmilor care îi însoțeau pe inspectorii OJPC, ei au luat-o la fugă și au abandonat marfa pe care o aveau la vînzare.
„Încălțămintea a fost pur și simplu lăsată baltă în tîrg. Unul dintre țigani a aruncat doar peste umăr că a cumpărat marfa de la niște depozite mari, care se ocupă de importul acestui soi de marfă din străinătate. În rest, nu le-am mai găsit urma, și nici nu știm cum îi cheamă”, ne-a declarat plutonierul major Nicușor Munteanu, șeful Postului de Jandarmi din Dărmănești. Puși în fața acestei situații, inspectorii OJPC, împreună cu jandarmii, au adunat „marfa” abandonată, au cîntărit-o și apoi au urcat-o într-un camion. „Tot ce-am găsit am ars la o centrală termică a unei societăți din localitate, pe bază de proces verbal. Aș remarca totuși atitudinea oamenilor veniți în tîrg, care nu au apreciat deloc ceea ce-am făcut noi, deși vînzarea încălțămintei second-hand se face în afara legii. Oamenii nu conștientizează că se pot îmbolnăvi grav de la astfel de încălțări purtate. Pentru ei contează doar faptul că sînt ieftine și își pot permite să și le cumpere”, ne-a mai declarat Munteanu.
Interesant este însă, faptul că, deși inspectorii OJPC au fost inițatorii acțiunii, de la instituția în cauză nu am putut afla nici un amănunt referitor la controalele din tîrguri. „Deocamdată nu am primit rapoartele oamenilor noștri, care au fost pe teren. Oricum, trebuie să luați legătură cu domnul director Elisei, dumnealui fiind singurul care poate da relații presei. Acum nu este de găsit, este plecat la o ședință la Prefectură”, ne-a declarat Mariana Norocel, director adjunct al OJPC. Din informațiile pe care le deținem noi, ieri, la prefectură, nu a avut loc nici o ședință care să impună prezența directorului OJPC. (Mirela ROMANEȚ, Eduard CUCU)
Lasă un răspuns