Societatea Prolabac trebuie să-și modernizeze spațiile de producție, pentru că, altfel, riscă să piardă autorizația sanitar-veterinară. Deși este una dintre cele mai cunoscute fabrici de industrializare a laptelui din județ, firma băcăuană nu îndeplinește toate condițiile pentru funcționare. Anul acesta, Prolabac a intrat în programul „Laptele și cornul” datorită achiziționării unei linii de îmbuteliere a laptelui și iaurtului. Aceasta însă nu va fi suficient. „Linia nouă a făcut ca analizele produselor să se înscrie în parametri. Dar spațiul de producție este umed, așa că există riscul ca pe pereți să apară mucegaiul. De asemenea, mai trebuie făcute investiții pe fluxul tehnologic sau în aparatură, astfel încît să fie îndeplinite cerințele europene în domeniu”, a declarat directorul Direcției Sanitare Veterinare, Florin Velisar. El a precizat că investițiile în aceste sectoare trebuie făcute cît mai urgent, pentru că, altfel, autorizația sanitar-veterinară a firmei va fi pusă sub semnul întrebării. Am încercat în repetate rînduri să aflăm părerea conducerii Prolabac, dar niciodată nu i-am găsit pe cei care ar fi putut da relații. Menționăm că în județ există mai multe fabrici de procesare a laptelui care au dotări conforme cu standardele europene, cum este cazul Almera Internațional, Carlacton Onești, AICBAC Bacău sau Maralact Buhoci. (Gabriela PASCU)
Lasă un răspuns