Sărbătoarea Paștelui de anul acesta pare a fi mai săracă decît precedenții, dat fiind și faptul că numărul agenților economici care oferă, ca atenție patronală, mielul pascal, este în scădere. Premiile în bani, mai puține și mai mici, contrazic așa-zisa relansare economică evocată de guvernanți. În aceste condiții, masa din ziua Învierii riscă să fie una mai puțin tradițională. Cum apreciați ofertele comercianților, care profită de situație pentru a face speculă și a ne umbri bucuria?
Veronica Șipoz, 67 de ani, casnică: „Nu am apucat să fac cumpărături pentru Paște și nici nu am să am cu ce să fac. Am auzit că prețurile sînt destul de mari. Putem să zicem ceva, sau să facem ceva? Nu. Comercianții ridică prețul sau îl coboară după voia lor. E produsul lor și au voie”.
Mihaela Ștefan, 34 de ani, profesor: „Am făcut deja o parte din cumpărăturile pentru această sărbătoare. Ce pot să spun e că românul este prea bun. Fac cumpărături oriunde și în orice condiții. Practic, noi sîntem vinovați”.
Mielu Gorgan, 73 de ani, pensionară: „Nu am făcut cumpărături. Mai rău este că nu prea am cu ce să le fac. Au promis că ne dau pensiile înainte de Paști dar, se pare că nu va fi așa. În ceea ce privește prețurile, date de acei comercianți care fac speculă, nu sînt de acord cu ele. Vinovate sînt organele care sînt în măsură să facă controale și să verifice prețurile și calitatea produselor. Nu este normal să îi lase să ne ia banii din buzunar”.
Rodica Nica, 54 de ani, pensionară: „Am o părere foarte proastă în acest sens. Mi-am făcut cumpărăturile pentru Paște, am luat și eu cîte ceva, cît mi-am permis. Prețurile sînt foarte mari, iar pensiile și salariile sînt mici, astfel încît ne este destul de greu. Un lucru e cert, pe măsură ce trec anii, mesele nu mai sînt atît de bogate cum erau pe vremuri, nu ne mai putem permite să faci mese festive și să inviți pe cineva. Efectiv nu mai avem cu ce”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns