La Onești s-au încheiat manifestările cuprinse în șirul de acțiuni dedicate „Zilei Pămîntului”, ce s-au desfășurat între 21 martie și 27 aprilie 2004 în organizarea Asociației „Scut Verde”. La aceste manifestări, ce au luat anvergura unui festival, au luat parte copii de la grădinițe, elevi din învățămîntul gimnazial și liceal din municipiul Onești și din alte localități ale județului, care s-au întrecut atît pe scenele de concurs, în prezentarea momentelor artistice cît și pe terenurile de sport, în întreceri de badmington, handbal, atletism. A avut loc și un concurs de design vestimentar.
În cadrul acestor manifestări au fost organizate și programe de medicină și ecumenism. În ultimele zile ale manifestării a fost organizată o Gală a celor mai bune formații artistice ale elevilor ce au încîntat publicul prezent în număr foarte mare la Sala de Spectacole a Aulei Bibilotecii Municipale „Radu Rosetti” Onești, fapt ce a adus în actualitate dorința oneștenilor de a vedea finalizată Sala Polivalentă ce se construiește în parcul orașului.
Tot la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” a fost organizată o expoziție deosebită prezentînd o largă diversitate de obiecte făcute din materiale refolosibile.
Asociația „Școlarul Mic” (Școala nr.2 Onești, îndrumător înv. A.Ungureanu) alături de desene, a prezentat mici tapiserii cu boabe de porumb și fasole. Clubul Elevilor din Onești (prof.coordonator Adriana Oltean) a prezentat lucrări pe pînză de sac, lucrări plastice cu spaghete, spice de grîu, scoici. Școala nr.1 Mănăstirea Cașin prezintă cel mai sugestiv imbold al păstrării și îngrijirii Pămîntului: macheta globului pămîntesc, unde continentele sînt reprezentate de decupaje din ziare cu știrile ce ne asaltează mereu, se află pe un colac de salvare într-o barcă; globul pămîntesc este legat cu o funie de o buturugă de lemn (prof.îndrumător V.Cosma).
Două obiecte reprezentative ale expoziției sînt aduse de la Muzeul de Istorie și Etnografie „Gh.Gr.Caităr” Oituz: un război de țesut și un pat încrustat cu motive florale, alături de o scoarță cu alesătură, toate de la începutul secolului trecut.
Liceul Teologic „Fericitul Ieremia” prezintă ținute din ziare, din saci de nylon și chiar din lucrările de control scrise de elevi sub însemnul „Viitorul ne aparține”.
Sponsorii manifestărilor din acest an ale Festivalului „Ziua Pămîntului” au fost Sucursalele Băncii Comerciale Române și Banc Post Onești. O apreciere deosebită merită profesorii și învățătorii ce au pregătit formațiile artistice prezente pe scena festivalului, conducerea școlilor și liceelor ce au sprijinit aceste manifestări și animatorul întregului program, inginerul Victor Moisă, președintele Asociației „Scut Verde”. (Ion MORARU)
Lasă un răspuns