În aceste vremuri, se pare că toți suntem dornici să cucerim, să dăm gata pe cei din jur. Cel puțin așa susțin mai marii caselor de parfumuri: Armani, Givenchy, Channel, Nina Ricci, Calvin Klein, Hugo Boss, Guccy, care ne oferă o paletă largă de parfumuri, care mai de care mai sofisticate.
Cine cumpără parfumuri?
Atît domnișoarele, doamnele, cît și domnii care stau bine cu banii în buzunar și vor să o impresioneze pe aleasa inimii lor. Sau să se simtă bine. Un parfum de calitate costă între 1.500.000-2.000.000 de lei. Dacă sunteți obișnuiți cu prețurile bizare de 500.000, 700.000 de lei, cu siguranță nu aveți un parfum original, ci o apă de toaletă. Diferența este dată de persistență, parfumul avînd o concentrațe mai mare de esență. Și, totuși, cum își permit doamnele, dintr-un salariu obișnuit, un asemenea „giuvaier”? „Majoritatea doamnelor care vin la noi, vin imediat ce și-au primit salariul sau după ce și-au strîns banii necesari pentru parfumul dorit. Sunt și domni care cumpără parfumuri și, deseori, ni se cer părerea. Cei mai mulți cumpără un parfum drept cadou sau atunci cînd vor să se răsfețe”, ne-a spus o vînzătoare de la un magazin de lux din Bacău.
Care sunt parfumurile pe placul adolescentelor?
Deoarece este vară, sînt de preferat parfumurile fresh, care pot fi uzate atît pe timpul zilei, cît și seara: „Aqua de Gio” de la Armani și „Premier Jour” de la Nina Ricci.
Există influențe între parfum și zodie?
Fanaticii afirmă că nu ar ar trebui să purtăm decăt mirosul plantelor zodiacale, iar cei sceptici nu văd în parfum decît o mască. Cert este că el poate deveni o a doua piele, dar pentru aceasta este necesar să corespundă personalității celui care îl poartă, să fie un „alt eu”, misterios și tulburător. Ce ne spun astrele despre parfumul care ni s-ar potrivi?
Semnele de aer (Gemeni, Balanță, Vărsător) sunt atrase de cocktail-urile proaspete de flori și fructe, buchete de trandafir și violete, mandarine și flori de portocali, note oceanice.
Semnele de apă (Pești, Rac, Scorpion) aprecieză esențele dulci și florale ca iasomia, florile amestecate cu mirodenii, notele romantice ale crinului, piersică și zambile.
Semnele de pămînt (Capricorn, Taur, Fecioară) privilegiază mirosurile naturale, cu note de iris, trandafir, extracte de cedru, vanilie, portocali și caise.
Semnele de foc (Leu, Berberc, Săgetător) au în vedere mirosurile intense, puternice, îmbătătoare: notele orientale de lemn exotic, santal, iasomie, notele senzuale, sofisticate.
Sfaturi pentru alegerea și păstrarea farmecului tău:
1. Mergi la cumpărături dimineața, cînd simțul olfactiv este foarte puternic. Nu folosi deodorante intens parfumate, pentru că mirosul acestora să nu-ți influnețeze alegerea.
2. Cu o zi înainte, nu consuma mîncăruri condimentate sau usturoi, deoarece acestea pot schimba miorsul unui parfum pe piele.
3. Încearcă mai întîi parfumul pe cartonașe speciale impregnate cu parfum, astfel îți vei ușura alegerea. Cînd miroși, ține cartonașul la cîțiva centimetrii de nas.
4. Încearcă parfumul pe încheietura mîinii sau pe gît. Încercarea unui parfum se face pe parcursul unei zile întregi, deoarece notele de bază se simt după cîteva ore. De obicei, notele de vîrf dispar după circa 15 minute, apoi devin sesizabile cele de mijloc, timp de aproape o oră, pentru ca, la final, să rămînă notele de bază, care persistă aproape toată ziua.
5. După ce ai desfăcut sticluța de parfum, păstreaz-o cu capacul bine strîns și ferită de lumina zilei. Cel mai bine, ține-o în cutia ei originală, la loc răcoros. Aerul și lumina scurtează viața unui parfum de calitate. (Andreea CEASĂR)
Lasă un răspuns