Consiliul Județean a organizat o nouă rundă de dezbateri publice privind realizarea în municipiul Bacău a primului parc atletic din România și din regiunea de sud-est a Europei. Prezent pentru a doua oară în Bacău, arhitectul Flemming Overgaard – artizanul parcului atletic construit în Odense – Danemarca, a supus dezbaterii 3 variante de realizare a proiectului ce se axează pe susținerea și dezvoltarea a 5 elementele vitale ce definesc sănătatea și starea de bine a condiției umane- forța, viteza, mobilitatea, rezistența și coordonarea.
Potrivit lui Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, au fost prezentate spre dezbatere cele trei noi concepte ce îmbină activitățile sportive cu cele recreative:
– „Pădurea activatoare” – se evidențiază ca fiind un proiect verde unde pistele și locațiile sportive sunt amplasate printre copaci, generând o stare de confort, încredere și armonie,
– „Poiana sportivă” – un spațiu generos, deschis, cu pajiști și vegetație specifică zonei de câmpie, unde amenajările sportive și recreative sunt judicios distribuite în jurul terenului de fotbal amplasat în centrul locației propuse,
– „Parcul sportiv urban” – un proiect futurist ce îmbracă forma unei microzone urbane care include mai multe activități sportive și recreative, concept ce a fost materializat la Odense.
Fiind vorba de o dezbatere publică menită să genereze cea mai bună opțiune pentru comunitatea băcăuană, participanții au format 5 grupuri de lucru independente. Acestea au formulat propuneri pe marginea celor 3 viziuni prezentate, dar și metode de adaptabilitate la condițiile și particularitățile specifice zonei, aspecte de care proiectantul va ține cont în elaborarea formei finale ce va fi prezentată tot în mod public.
„Le mulțumesc tuturor participanților pentru implicare, perfecționare și promovare a acestui îndrăzneț proiect, ce se va materializa într-un parc durabil, bine chibzuit din punctul de vedere al contextului urbanistic, cu un impact benefic asupra vieții socio-economice și creșterea atractabilității din punct de vedere sportiv și turistic”, a declarat Ivancea, la finalul dezbaterii.
BOGDAN a zis
Terenul care este propus pentru dezvoltarea acestui parc este un teren neeconomic pentru dezvoltarea propusa deoarece este un teren slab de fundare tip PSU categoria A care va necesita in mod obligatoriu lucrari ample de infrastructura. Nu inteleg de ce CJ Bacau care propune acest teren pentru asemenea dezvoltare nu a solicitat parerea unor specialisti in constructii care sa analizeze acest amplasament pentru dezvoltarea propusa.
Votantul a zis
Dar au specialisti.
Arhitectul sef al judetului este inginer topomeyrist. Ha, ha, ha.
Si asta de 6 ami
George a zis
Nu observ constructii supraterane care sa necesite ample lucrari de fundare.
BOGDAN a zis
Terenurile sportive, eventualele tribune, vestiare vor necesita lucrari de infrastructura si retele tehnico-edilitare care vor costa foarte mult.Punerea in siguranta a acestor obiective pe astfel de teren va necesita fonduri mari. Aveti in apropiere groapa Salii Polivalente care explica mai mult.
proful M. a zis
Alexandru D. N. a luat nota 6 la testul de p.c. la lb franceza azi 9 septembrie.
Baba Yaga a zis
“Țara arde și baba se piaptănă”
Cetățean băcăuan a zis
Vorbe și iar vorbe… Voi nu sunteți în stare sa asfaltati Parcul Cancicov darămite sa faceți unul nou, incompetentilor! Bacău, ultima ruina a tarii
Elena a zis
In civilizatie parcurile sunt cu spartura de piatra,nu cu asfalt. Poate ajungem si noi sa nu mai avem asfalt ,aiurea ,in parcuri.