Când cade prima ninsoare, va fi prea târziu să pregătești balconul sau terasa pentru sezonul de iarnă. În lunile octombrie și noiembrie este momentul potrivit pentru a începe acest tip de curățare. Unii oameni, încă din septembrie au încheiat sezonul de petrecere a timpului liber pe balcon sau pe terasă și au ales să depoziteze mobilierul până la primăvara. Dar cum poți menține terasa confortabilă și în sezonul rece?
Principalul lucru este o podea curată pe balcon
Dacă ce depozitezi mobilierul de exterior, precum masa grădină și scaunele și scoți ghivecele de flori care sunt sensibile la frig, trebuie să te ocupi de podea. Înainte de iarnă, necesită aproape aceeași – și poate chiar mai multă – atenție ca atunci când îl o aduci în folosință după sezonul de iarnă. Începe prin a mătura podeaua pentru a îndepărta nisipul sau frunzele. Uneori se întâmplă ca spălarea acestuia cu apă obișnuită și un lichid de curățare a podelei să nu fie suficientă. Merită să folosești un produs conceput pentru îngrijirea plăcilor ceramice și gresie.
Pregătiri pentru sarcini speciale
Unii producători oferă preparate pentru curățarea suprafețelor expuse la o anumită murdărie. Aceste tipuri de detergenți funcționează adesea pe principiul doi în unu. Aceasta înseamnă: curăță suprafața, dându-i o strălucire delicată și lăsând pe ea un strat protector invizibil. Datorită acestui strat, podeaua balconului, făcută din gresie, nu va fi atât de expusă la condiții meteorologice nefavorabile din timpul iernii.
Desigur, pentru podelele din alte materiale, trebuie luate măsuri adecvate, de exemplu, podelele din piatră de pe balcon trebuie tratate cu un agent de îngrijire a pietrei. Va îndepărta mușchiul, noroiul și petele după ploaie. În cazul unei podele din lemn (care este rar întâlnită pe balcoane), ar trebui să fie suficient să o speli cu apă cu adaos de săpun sau lichid de spălat vase. După curățare, când podeaua este uscată, poți aplica un preparat de protecție.
De obicei, înainte de iarnă, ascunzi toate echipamentele care se aflau pe balcon în sezonul estival. Excepția este un uscător de rufe. Este o chestiune simplă, dar merită să îți amintești: dacă uscătorul va sta într-un singur loc pe tot parcursul sezonului de iarnă, acesta va lăsa urme de rugină sau decolorare pe plăci. Acesta este motivul pentru care uscătorul trebuie mutat într-un loc diferit de pe balcon la fiecare câteva zile.
Mobilier din lemn de îngrijire specială
Ar trebui să te ocupi și de mobilierul de balcon, deja scos de pe terasă, astfel încât să fie în ordine pentru următoarele sezoane de vară. Trebuie să fii atent unde depozitezi aceste mese sau scaune grădină. Acest lucru se aplică în principal mobilierului din lemn. De exemplu, dacă intenționezi să le păstrezi aproape jumătate de an într-un subsol umed, se vor deteriora. Astfel, mobilierul din lemn ar trebui supravegheat cu atenție. Acest lucru se datorează faptului că, dacă le acoperi cu folie , lemnul nu va mai respira. Totuși, dacă vrei să le acoperi cu ceva, este mai bine să o faci, de exemplu, cu ziare vechi, desfăcute.
Un pervaz curat
Cu greu îți amintești despre îngrijirea pervazurilor de pe balcon. Păcat, pentru că ar trebui îngrijite și înainte de iarnă. Metoda de îngrijire depinde de materialul din care este realizat pervazul exterior. Apa cu un lichid de spălat vase sau un detergent pentru geamuri ar trebui să funcționeze, atâta timp cât pervazul exterior al ferestrei de pe balcon este din aluminiu sau oțel. Dacă este din piatră, atunci trebuie utilizat un conservant potrivit pentru acest tip de suprafață.
Lasă un răspuns