La mijlocul lunii februarie, vor avea loc în Bacău simulări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.
Inspectorul școlar general, prof. Ana-Maria Egarmin, a stabilit coordonatele unei strategii de creștere a calității actului didactic la nivelul unităților de învățământ din județul Bacău. În acest sens, o măsură de intervenție concretă este organizarea și desfășurarea SIMULĂRILOR JUDEȚENE PENTRU EVALUAREA NAȚIONALĂ ȘI BACALAUREAT, potrivit unui comunicat de presă.
Simularea examenelor naționale se va desfășura în toate unitățile de învățământ care au în structură clase de a VIII-a, respectiv a XII-a și a XIII-a. Astfel, în zilele de 13 și 14 februarie va avea loc simularea pentru probele scrise ale Evaluării Naționale – limba și literatura română, respectiv matematică -, iar în zilele de 15 și 16 februarie, simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat – limba și literatura română, respectiv matematică/istorie.
Ora de începere a probelor este 9.00. Vor fi asigurate condiții specifice de examen: monitorizare audio-video, timpul de lucru (două ore pentru Evaluarea Națională, respectiv trei ore, pentru Bacalaureat), subiectele vor fi unice, concepute la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bacău.
Rezultatele obținute de elevi la aceste simulări județene vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat testările, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele de la simulare vor fi trecute în catalog numai dacă elevii vor solicita acest lucru. (sursa: comunicat de presă ISJ Bacău)
Simulacru a zis
Ce sens au aceste simulări în februarie, când urmează în martie simulările ministerului, la nivel național, cu subiecte unice. La bacalaureat se mai da și proba la alegere, scris, nu numai matematica și româna. Ca s-a uitat de ea, dacă tot s-a vrut o simulare adevărata. Cu aceasta ocazie, se va perturba programul scolilor, se vor consuma resurse, ca să nimic.
Dicteus a zis
In fiecare județ s-a gandit în acest an încă o simulare a examenelor naționale. De ce? Nu exista decat acesti elevi in scoli? Eu cred că majoritatea sunt ceilalti? Este un stress inutil, o aglomerare a profesorilor care vor avea de corectat incă nişte lucrări, o perturbare serioasă a procesului educațional, iar pe de altă parte o irosire a resurselor materiale şi umane!!!