Moda adopțiilor realizate de persoane singure începe să prindă contur și în Bacău. La nivel național, adopțiile realizate de persoane care nu au pe nimeni alături au fost intens mediatizate, după ce cîntăreața Elena Cîrstea a decis să-și realizeze o familie înfiind o fetiță de la o casă de copii. La puțin timp, solista a mai înfiat un copil din orfelinat, devenind, astfel, exemplul cel mai frecvent dat cînd se vorbește despre persoane singure care au înfiat copii abandonați. Potrivit specialiștilor care se ocupă de procedura adopției, cele mai multe persoane care nu și-au găsit jumătatea în viață nu iau în calcul varianta adopției, gîndindu-se că acestea se pot realiza doar de cupluri. Numai că legislația din România nu prevede nici un fel de restricții pentru persoanele singure care doresc să înfieze un copil, acestea trebuind să îndeplinească aceleași condiții ca și familiile care, din diferite motive, nu pot avea propriul bebeluș. Principalele obligații ale celor care vor să înfieze un copil abandonat de părinți fac referire la o garanție morală a solicitanților, condiție materială bună, pentru ca micuțul să poată fi crescut fără lipsuri majore, dar și o locuință.
Anul trecut, în județul Bacău nu mai puțin de cinci persoane singure au depus solicitare pentru a adopta un copil. Printre acestea se numărau trei femei și doi bărbați La sfîrșitul anului, doar două dintre solicitante se aflau în situația de a-și petrece Crăciunul alături de ființa mult visată, care le umplea casa de bunădispoziție. Ceilalți trei celibatari renunțaseră la ideea de a îngriji singuri un copil adoptat. „În majoritatea cazurilor, cei care renunță fac acest lucru pentru că își găsesc parteneri. În aceste condiții, este de înțeles că ei vor să aibă propriul copil, nu mai trebuie să înfieze unul”, spune Florin Crețu, purtător de cuvînt al DGPC Bacău.
În ceea ce le privește pe persoanele singure, acestea sînt, de obicei, intelectuali. „De cele mai multe ori, candidații singuri care vor să înfieze copii au același profil. Sînt persoane care nu au sau nu pot avea copii, au peste 35 de ani, nu au fost căsătoriți și au o situație materială foarte bună. Am înregistrat solicitări de adopție de la medici singuri, farmaciști sau chiar directori de instituții”, mai spune Florin Crețu. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns