Inspectoratul Școlar Județean Bacău a centralizat rezultatele la Simulările Județene ale examenelor naționale, organizate în perioada 13-14 februarie 2023, pentru Evaluarea Națională, respectiv 15-16 februarie 2023, pentru Bacalaureat.
Aceste testări au fost organizate la ambele probe scrise ale Evaluării Naționale (Limba și literatura română, respectiv Matematică) și doar la primele două probe scrise ale examenului de Bacalaureat (Limba și literatura română, respectiv Matematică/Istorie).
Indicatorii generali la Simularea Județeană a Evaluării Naționale 2023 sunt:
- număr candidați înscriși: 5.617
- număr candidați prezenți: 5.210
- număr candidați absenți: 407
- număr candidați cu media între 1 – 4,99: 2.546
- număr candidați cu media peste 5: 2.664
Procent de promovare (medii peste 5): 51% – primele cinci unități de învățământ, care au în structură clase de a VIII-a, cu cel mai mare procent de promovare sunt Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Onești (100%), Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău (100%), Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău (100%), Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău (100%) și Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Bacău (94%).
Indicatorii generali la Simularea Județeană a Bacalaureatului 2023 sunt:
- număr candidați înscriși: 4.233
- număr candidați prezenți la proba de Limba și literatura română: 3.681
- procent de promovare la proba de Limba și literatura română: 72%
- număr candidați prezenți la proba obligatorie a profilului – Matematică: 2.257
- procent de promovare la proba de Matematică: 43%
- număr candidați prezenți la proba obligatorie a profilului – Istorie: 1.356
- procent de promovare la proba de Istorie: 79%.
Primele cinci unități de învățământ, care au în structură clase de a XII-a și/sau a XIII-a, cu cel mai mare procent de promovare la prima probă – Limba și literatura română – sunt: Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău (100%), Liceul Tehnologic „Petru Poni” Onești (100%), Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău (98%), Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău (96%) și Colegiul Național Catolic „Sf.Iosif” Bacău (92%). În total, sunt și 10 candidați care au obținut nota maximă 10 (zece), dar și 338 de candidați cu note între 9 și 9,99.
Primele cinci unități de învățământ, care au în structură clase de a XII-a și/sau a XIII-a, cu cel mai mare procent de promovare la proba obligatorie a profilului – Matematică – sunt: Liceul Tehnologic „Petru Poni” Onești (96%), Colegiul Național „Costache Negri” Tg. Ocna (87%), Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău (78%), Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău (76%) și Colegiul „N.V.Karpen” (71%). În total, sunt și 7 candidați care au obținut nota maximă 10 (zece), dar și 67 de candidați cu note între 9 și 9,99.
Primele cinci unități de învățământ, care au în structură clase de a XII-a și/sau a XIII-a, cu cel mai mare procent de promovare la proba obligatorie a profilului – Istorie – sunt: Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău (97%), Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Onești (97%), Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău (97%), Colegiul Național Catolic „Sf. Iosif” Bacău (97%) și Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comănești (97%). În total, sunt și 9 candidați care au obținut nota maximă 10 (zece), dar și 136 de candidați cu note între 9 și 9,99.
Simulările Județene ale examenelor naționale 2023 au fost organizate ca o măsură de intervenție concretă a unei strategii de creștere a calității actului didactic la nivelul unităților de învățământ din județul Bacău stabilită de inspectorul școlar general, prof. Ana-Maria Egarmin. Rezultatele obținute de elevi la aceste simulări județene vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat testările, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele de la simulări vor fi trecute în catalog numai dacă elevii vor solicita acest lucru.
(sursa: comunicat de presă)
gogu a zis
Un adevarat dezastru, poate parintii se vor trezi si nu vor mai umbla sa cumpere cadouri si atentii la profesori ci vor investi banii in educatia copiilor.
Gheba a zis
Șefa inspectoratului nu e cumva de la Vrânceanu? Ce-a facut pentru scoala ei sa-i ridice nivelul? Liceu de fițe care n-a întrat în primele 5 locuri la matematica, desi profilul de baza e real. Cine îl conduce? Un profesor de sport, transferat de la o scoala generala, care a picat concursul de director de vreo 3 ori dar a rămas în funcție. Ce rezultate mai vreți?