O retea de falsificatori de carduri din Bacau a fost anihilata de procurorii DIICOT. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Structua Centrala, cu sprijinul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii si Directiei de Operatiuni Speciale, impreuna cu ofiteri din cadrul Diagnoza Climatului si Culturii Organizationale (DCCO), Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, BCCO Bucuresti, BCCO Bacau, BCCO Constanta si Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Vrancea si cu sprijinul trupelor speciale din cadrul Jandarmeriei Române, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, care actiona pe teritoriul României si transfrontalier pe teritoriul Germaniei, Italiei, Suediei, Olandei, Belgiei si SUA, in scopul savirsirii de infractiuni informatice si fraude cu carti de credit. Reteaua in cauza era foarte bine organizata si folosea toate metodele cunoscute pentru clonarea cardurilor. In plus, conform anchetatorilor existau persoane specializate care se ocupau de fiecare etapa, incepind de la confectionarea aparaturii, continuind cu clonarea efectiva a cardurilor si retragerea de numerar.
Grupul infractional functioneaza din luna mai 2009
Incepind cu luna mai 2009, inculpatii Nicolae C., Razvan I., Marius D., Teodor O., Alexandru N., Dan V., Nelu P., Iulian B., Teofil B., Gabriela C., Iulian S., Cornel I., Dorel I., impreuna cu inculpatii Gabriel T., Costel P. si Constantin V. si Daniel V., au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si inculpatii Tudorel I. si Ion S. Grupul, avind drept lider pe inculpatul Nicolae C., zis „Nicu Balamuc”, era specializat in confectionarea artizanala, comercializarea si exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plata electronice, in instalarea de echipamente de „skimming” pe terminale de distributie a numerarului (ATM-uri, dispozitive de acces in incinte etc.) in vederea colectarii de informatii de pe banda magnetica a instrumentelor de plata electronica utilizate la acestea (carti de credit/debit), falsificarea de instrumente de plata electronica si punerea in circulatie a acestora. „In sarcina inculpatilor se retine savirsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, prev. de art. 7 al. 1 rap. la art. 2 al.1 lit.a si lit.b pct.18 din Legea nr.39/2003 si fabricare si detinere de echipamente software si hardware in vederea falsificarii de instrumente de plata electronica (carti de credit) prev. de art. 25 din Legea nr.365/2002”, se arata intr-un comunicat de presa emis de DIICOT.
Perchezitii domiciliare
Pe 20 ianuarie 2010, procurorii DIICOT au coordonat 30 de perchezitii domiciliare in Municipiul Bucuresti si judetele Bacau, Constanta si Vrancea, ocazie cu care au fost descoperite sase locatii unde erau produse echipamentele de contrafacere. Au rodocate astfel sisteme informatice, medii optice de stocare a datelor, echipamente artizanale folosite la copierea datelor de pe carduri bancare, carduri contrafacute, mulaje ale unor „guri de bancomat” si mai multe „guri de bancomat” sustrase.
Mobilizare generala
Efectivele mobilizate pentru reusita actiunii au fost de peste 200 de politisti si jandarmi. Procurorii DIICOT au cooperat in aceasta cauza cu autoritatile judiciare germane si olandeze, pe numele unuia dintre membrii gruparii fiind emis un mandat european de arestare. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus retinerea pentru 24 de ore a 17 inculpati si au propus instantei de judecata arestarea preventiva a acestora pentru o durata de 29 zile, precum si arestarea in lipsa a doi inculpati, pentru 30 de zile.
omu a zis
S a cam terminat cu cartile