Inspectoratul Școlar Județean Bacău a centralizat rezultatele la Simularea națională a Bacalaureatului 2023, care s-a desfășurat în perioada 27-30 martie, în 33 centre de examen stabilite în tot județul.
Indicatorii generali la această testare, organizată pentru elevii de clasa a XII-a și a XIII-a, sunt:
• număr de candidați înscriși: 4.383
• număr de candidați prezenți la toate probele: 3.524
• număr de candidați absenți: 859
• număr elevi eliminați: 5
• număr elevi cu media între 1 și 5,99: 1.438
• număr elevi cu medii între 6 și 10: 2.086
• procent de promovare: 59,19%, în creștere față de simularea națională organizată anul trecut, când procentul de promovare a fost de 50,52%.
Vrănceanu, primul în TOP
Primele cinci unități cu cele mai mari procente de promovare sunt Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău (95,52%), Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău (91,23%), Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău (87,35%), Colegiul Național „Grigore Moisil” Onești (80,81%) și Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Onești (76,00%).
Mai multe detalii despre rezultatele centralizate în fiecare unitate de învățământ din județ sunt pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Bacău, www.isjbacau.ro, secțiunea „Anunțuri importante”.
Notele de la simulări vor fi trecute în catalog numai dacă elevii solicită acest lucru. Rezultatele vor fi însă analizate, obligatoriu, la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei și ședințe cu părinții, dar și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate fiecărei situații în parte, cu scopul de îmbunătăți performanțele școlare. Obiectivele urmărite prin organizarea acestor simulări sunt cele de familiarizare a elevilor cu rigorile unei examen real și optimizare a rezultatelor obținute de către elevi la finalul studiilor liceale.
Conform calendarului stabilit încă de la începutul anului școlar în curs, examenul de bacalaureat 2023, sesiunea de vară, are loc în perioada 12 iunie – 7 iulie (cu înscrierea candidaților între 29 mai și 2 iunie), iar în sesiunea de toamnă, în perioada 7 – 29 august. Spre deosebire de sesiunea de vară, cea de toamnă va începe cu probele scrise și va continua cu probele de evaluare a competențelor.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea și obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
John a zis
Însă mai departe în lista se afla licee cu 20%, 10% sau chiar 0% promovabilitate.
Și alea tot în curtea ISJ ului se afla. Acolo ce se întâmplă? Copii aia ai cui sunt? Profii de acolo ce fac?
Masuri, ceva?