Luni începe anul școlar 2023-2024. Inspectorii școlari de la ISJ Bacău vor participa la festivitățile de deschidere a anului școlar la unități de învățământ din mediul rural, a precizat prof. Ana Maria Egarmin, inspector general școlar.
„Scopul a fost unul dominat de ideea de solidaritate, de nevoia de a fi alături de copiii și de colegii noștri, chiar de la debutul procesului educativ, și la momente festive, nu doar atunci când lucrăm împreună pentru reușita programelor educaționale sau când mergem în inspecții sau controale”, a mai spus Egarmin.
Inspectorul general școlar a transmis un mesaj adresat elevilor, părinților și cadrelor didactice.
Dragi elevi, stimați părinți,
Dragi colegi, cadre didactice,Momentul începerii noului an școlar ne aduce împreună, în fața unui lanț de provocări, cea esențială fiind educația, al cărei rol îl acceptăm a fi definitoriu în formarea copiilor întru moralitate, respect, atenție și grijă față de semeni.
Trăim schimbări adesea imprevizibile, în societate, însă adevărul, binele, curajul, toleranța, demnitatea trebuie să rămână mereu componente ale modului vostru de manifestare, dragii noștri elevi. Pe lângă informația pe care o aflați în școală sau printr-un click, aveți nevoie de socializare, de a vă forma învățând unii de la alții și de la dascălii voștri.
Dragii noștri copii,
Dați ascultare învățătorilor, profesorilor, părinților, bunicilor, pentru că ei sunt cei care sigur vă învață de bine, fiind modele demne de urmat!Dragi colegi,
Misiunea noastră nobilă este, în același timp, plină de responsabilități. De aceea, dacă sunteți exigenți în primul rând cu voi, veți transfera rigorile muncii dumneavoastră în reușite ale elevilor. Încurajați-i în învățare, dați-le încredere că pot reuși! Copiii au nevoie de empatie, de prietenie, de înțelegere și de răbdare.Stimați părinți,
Grija pentru devenirea copiilor ne unește preocupările, iar, împreună, mai uniți, trebuie să acționăm cu înțelepciune, într-un parteneriat onest prin care putem construi contexte de învățare , școlare și extrașcolare, adaptate nevoilor copiilor.Succes tuturor! Împliniri și, implicit, bucurii!
Structura anului școlar 2023-2024
Anul școlar 2023-2024 va avea cinci module, împărțite în 36 de săptămâni de cursuri, cu câteva excepții:
- pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 7 iunie 2024;
- pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 14 iunie 2024;
- pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, cu excepția claselor prevăzute la primul punct, și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 28 iunie 2024;
- pentru clasele din învățământul postliceal, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ în vigoare.
Profesor a zis
Sa ne traiti doamna inspector!