Fotoreporterul Costel Pletosu, colegul nostru de breasla, care de ani buni lucreaza pentru ziarul La Stampa si locuieste in Asti – Italia, abordeaza ultima tehnologie in materie de arta fotografica, fotografia pe pinza, si deschide prima sa expozitie cu astfel de lucrari. Evenimentul va avea loc simbata, 13 februarie, de la ora 16,30, la Galeria-Restaurant Tacabanda din Asti. Vor fi expuse 30 de fotografii cu dimenisiuni de la 50 x 70 cm pina la 3 x 4 metri, in care vor fi prezentate manastirile din Nordul Moldovei. Autorul si-a intitulat, astfel, expozitia „Romania, tarimul iubirii si spiritualitatii”. Pe tot parcursul lunilor februarie si martie, perioada in care lucrarile vor fi pe simesele astigiane, doritorii pot admira arta fotoreporterului bacauan, dar si arta culinara romaneasca pe care o vor intilni in restaurantul-galerie Tacabanda. Iar pentru ca atmosfera sa fie complet romaneasca, italienii si toti cei care vor trece pragul acestei locatii vor putea asculta fragmente din compozitii de Ciprian Porumbescu, George Enescu si Gheorghe Zamfir, dar si de autori romani tineri. (Petru DONE)
Adrian a zis
Vreau sa va fac complimente de doua ori! O data pentru ca din Ziaru de Bacau am aflat de aceasta expozitie si a doua oara pentru ca tot datorita dumneavoastra l-am cunoscut pe acest domn Pletosu – o persoana extraordinara. Eu nu locuiesc chiar in apropiere de orasul Asti, sunt la 128 de kilometri, dar faptul ca se vorbea de tara mea intr-un cadru pozitiv nu ma lasat impasibil. Expozitia merita vazuta! Noua tehnica abordata de artistul bacauan se imbina perfect cu tema, manastirile din Nordul Moldovei. Pictura murala pare vie iar atmosfera surprinsa de fotoreporterul nostru te duce cu gandul si cu inima in Bucovina noastra. Si muzica a avut rolul ei, Balada lui Ciprian Porumbescu m-a facut sa plang de dorul de casa in fata lucrarilor. Pe tot parcursul deschiderii, vizitatorii au putut sa guste din produsele de patiserie romanesti facute in casa de romancele noastre din Asti, iar vinul de Cotnari a imbratisat perfect bucatele. La lasatul serii, Fabian, un bucatar din Roman care lucreaza la un restaurant italian din zona, ne-a delectat cu o Ciorba Radauteana la care au dat iama italienii ca aproape ca nu le-a ajuns. Felicitari Ziarul de Bacau! Adrian
Ioan Paraschiv a zis
Am vazut si eu expozitia! Foarte frumoasa! Si idea de a organiza un restaurant galerie este salutara. Nu cred sa fi auzit la noi de asa ceva. L-am cunoscut si pe fotoreporterul nostru. Ma asteptam sa fie mai in varsta deoarece se tot scrie de cativa ani despre el prin mai toate ziarele de pe aici dar este tanar. M-am bucurat in acele clipe ca sunt roman si chiar am vorbit cu alti romani prezenti la eveniment in limba noastra cu voce tare si am fost mandru. Atat lucrarile, atmosfera creata cu muzica romaneasca cat si autoritatile italiene care au vorbit foarte frumos despre conationalul meu mi-au creat emotii puternice. Unde n-ar fi macar cate unul ca omul asta in fiecare oras italian? Asa am mai acoperi tampeniile tiganilor care se declara romani. Traiasca neramul romanesc si valorile sale!!!
Nelu Paraschiv