Teach for Romania a încheiat jurizările pentru a treia ediție a Galei Profesorul Anului din mediul rural 2024 și anunță care sunt cei 22 de finaliști la cele şapte categorii de premiere, scrie sursadevest.ro.
Printre finaliști, se află și trei cadre didactice din județul Bacău, nominalizate fiecare la câte o categorie.
Este vorba despre Loredana Biliboc, învățător la Școala Gimnazială Pustiana, Pîrjol, care a fost nominalizată la categoria “Dezvoltarea literației”; Gabriela Gălățeanu, învățător la Școala Gimnazială Orbeni, nominalizată la categoria “Dezvoltarea leadership-ului la elevi”; Angelica Șarig, profesor la Școala Gimnazială Cleja, nominalizată la categoria “Implicare în comunitate”.
Celelalte 4 categorii sunt: “Educatori” și “Profesorii debutanți” (aceste două categorii au fost introduse în ediția aceasta), “Prevenirea abandonului școlar”, ““Dezvoltarea abilităților socio-emoționale”.
În etapa de preselecții au fost implicați 80 de profesori, alumni și membri ai echipei Teach for Romania care au jurizat cele 518 nominalizări, făcute de către părinți, elevi, foști elevi, cadre didactice, directori. Din ultima etapă de jurizare, au făcut parte 38 de specialiști din: societatea civilă, experți în educație, reprezentanți ai sectorului business, elevi, parteneri instituționali și parteneri media.
Toate candidaturile finaliste se află în etapa de documentare în teren pentru a verifica validitatea informațiilor furnizate.
Gala „Profesorul Anului din mediul rural” este singurul eveniment din România care scoate la lumină și celebrează eforturile și rezultatele oamenilor minunați care lucrează în învățământul din mediul rural.
Scoala a zis
Felicitări și succes !
Lumi a zis
Imi inchipui ca sunt multi olimpici de la acele scoli si cu acei profesori! Sa stii carte concret e mare lucru in ziua de astazi.
Neacșu a zis
Dacă citim cu atenție , aceste nominalizări sunt făcute pe categorii , tematice .
Sa mai lăsăm treaba cu olimpicii ! Sa se axeze invatamantul si pe rezultatele obținute cu întreaga masă de elevi ,în diferite direcții .
Știința de carte , olimpicii constituie subiecte aparte !
Ceea ce face , în speță , d na inv Galateanu , la Orbeni , asigură viitorul acelor copii , .
Toată considerația !
Cetatean a zis
Si rezultatele acelea unde se vad concret,daca olimpiadele si concursurile au devenit „irelevante” pentru unii? Doamnele din lista au reusit sa-i faca pe elevi sa obtina la examenele de finalizare a unui ciclu de studii rezultate mai bune decat in alte scoli? Au iesit, intr-adevar, in evidenta fata de alti profesori care isi fac treaba la clasa,dar nimeni nu-i aminteste?
Gigi Bacauanul a zis
1. Pentru copiii din clasele 0-4 (învățământ primar) nu exista olimpiade;
2. Rezultatele la olimpiade sunt importante, dar acolo ajunge un număr nereprezentariv dpv procentul pentru a eticheta performanta unei clase, unei scoli, unui profesor etc – vorbim de maxim 1 elev din 1000 care ajunge sa aibă rezultate la olimpiade (meritul este împărțit între efort elev, susținere familie, îndrumare profesor din scoala); sunt de maxima apreciere rezultatele olimpicilor, dar acestea nu trebuie confundate cu rezultate unei scoli, decât într-o mica masura;
3. corect și cinstit este sa evaluam o școală si/sau un profesor în funcție de capacitatea acestora de a educa întreaga comunitate a elevilor care frecventează scoala respectiva, nu prin evaluarea copiilor de excepție care au rezultate la olimpiade.
Greg a zis
Chiar vorbim de capacitatea de educa copii,atunci cand avem si noi insine educatie.
PARINTE CARE NU MAI AM COPII LA SCOALA a zis
Traim intr-o lume a contrelor !!! Sa ajuns ca si un subiect despre niste cadre modeste din mediul rural,care vor sa isi fac datoria,in conditiile si cu ,copii pe care ii au, sa fie criticate cu toate ca nu cer nimic decat sa fie lasate in pace sa faca ceea ce iubesc ,adica VIATA LA CATEDRA !!! Felicitari si mult succes !!!
Grigore a zis
„S-A ajuns”, cu cratima,daca nu e cu suparare! Lasati scandalul. Cetatenii vor sa stie concret cu ce ies in evidenta aceste cadre fata de altele. Au facut ceva nemaipomenit?
Văsui a zis
Felicitări pentru abnegație!Excelsior!
Mia a zis
Cel mai important pentru copii nostri nu sunt olimpiadele scolare. Ele nu-ti vor da fericirea si educatia in viata.Sa indrumam aceste suflete spre lectura si socializare. Sa incercam sa evitam sa stea in fata calculatoarelor si telefoanelor mobile.