Spitalul Județean Bacău a organizat un curs de naștere naturală, susținut de Alina Mazilu, moașă licențiată. Participantele au învățat despre importanța celor 5P în travaliu (Pasager, Pasaj, Putere, Poziție, Psihic) și cum să distingă travaliul fals de cel real.
Viitoarele mămici au aflat care este momentul recomandat pentru a ajunge la maternitate, care sunt semnalele de alarmă care necesită asistență medicală imediată, cum se pregătește organismul pentru întâlnirea cu bebelușul și care sunt măsurile ce pot influența pozitiv procesul nașterii.
„Este esențial să subliniem că informația corectă și pregătirea adecvată pot reduce semnificativ anxietatea și frica de naștere naturală. Cu o stare psihică bună, răbdare și acceptare a procesului nașterii, această experiență se poate transforma într-una pozitivă pentru viitoarele mămici”, au transmis reprezentanții SJU Bacău.
Cum să deosebești travaliul fals de cel real
Multe femei aflate mai ales la prima sarcina pot avea dificultăți între a distinge un travaliu fals de cel real. În cadrul cursului, gravidele au aflat cum să le deosebească.
Astfel, în cazul unui travaliu fals, contracțiile uterine sunt neregulate și nonritmice. Ele nu cresc în intensitate, provoacă disconfort la nivelul abdomenului NU și lombar și dispar la schimbarea poziției.
În cazul travaliului real, contracțiile sunt regulate precum „un ceas elevețian” și apar la intervale din ce în ce mai mici, iar intensitatea lor crește liniar. Contracțiile nu se calmează/nu dispar la schimbarea poziției, iar durerea apare atât la nivelul întregului abdomen, cât și lombar.
Lasă un răspuns