Ministerul Educației a publicat notele de la Evaluarea Națională 2024. Media obținută de elevi la aceste examene va conta 100% pentru admiterea la liceu. Topul școlilor din Bacău, realizat înainte de analizarea contestațiilor, este condus de Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”.
La Evaluarea Națională 2024, în județul Bacău s-au prezentat la examen 4.684 de elevi din 4.995 înscriși.
Topul școlilor din județul Bacău, după rezultatele la examen, este condus de Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, cu media 9,15, pe locul al doilea se situează Colegiul Național „Ferdinand I”, cu media 8,77, iar pe poziția a treia se află Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești, cu media 8,69.
Colegiul Național „Vasile Alecandri” se află pe locul al patrulea, cu media 8,54, iar Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” este pe poziția a cincea, cu media 8,34.
În „Top 10”, se mai află Școala Gimnazială nr. 10 Bacău, locul 6 cu media 8,28; Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău, locul 7, cu media 7,76; Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, locul 8, cu media 7,75; Școala Gimnazială „Mihai Drăgan”, locul 9, cu media 7,75, și Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Bacău, locul 10 în topul școlilor din Bacău, media 7,74.
Topul școlilor din Bacău, primele 20 de poziții:
Contestațiile au putut fi depuse în zilele de 3 și 4 iulie, iar rezultatele finale la Evaluarea Națională 2024 vor fi afișate marți, 9 iulie 2024.
Tafnat a zis
Si Pedagogicul unde este? Aici se face de ani buni management educational… Au o groaza de inspectori scolari. Au făcut si modificari de management, una peste alta!
FARA SUTIEN a zis
Da, iei cu copy paste intr-un excel rezultatul de pe site si faci o celula cu formula MEDIE. Complicat tare, nene. Facusem in urma cu cativa ani graficul deviatiei medii a rezultatului la Evaluare comparativ cu media generala, sa vedeti acolo cat iese delta la rural. De acolo se puteau trage niste concluzii.
Foarte slabe rezultate. Catastrofale. Subiecte penibil de simple.
Branzoi a zis
România educată, pardon eșuată a adormitului KWI, care a rămas șomer de lux ,cu 6 case plus ce va urma de la RAPPS ,dacă va urma . Dacă nu , locuință socială cu cazare, masă, țoale (in zeghe), pază etc.
Oldskool a zis
Total nerenovat. Unele scoli au 2 clase 8 altele au 4. La școlile de ,,top,, părinții au bani de investit în educația kinderilor. E interesant de făcut o analiza între notele la examen și situația economica a familiei. Ce vina are o școală de rural ca părinții beau pe condica fata de o școală ultracentral urbana unde învață copiii potentatilor financiar. Mai sunt și excepții dar….
VIV a zis
Ai perfectă dreptate,nu școlile sunt vinovate agramații de decidenți și numai ei; dacă ar termina cu ajutoarele sociale date puturoșilor poate au învăța să muncească…dar așa!
Casian a zis
La liceele de top își fac selecția din clasa a -V-a pentru gimnaziu ,au doar 2 clase în timp ce la școlile normale sunt 4/8 clase.Nu respecta criteriul teritorial.Corect ar fi ca aceasta statistica sa respecte numărul de elevi luați în calcul pentru liceele de top(maibtoate au doar 2 clase).Ar fi interesant de văzut dacă s-ar face un clasament pentru cea mai bună clasa .La ultimele simulări o clasa de la o școală gimnaziala a fost cu mult peste Vrâncean.Dar …Sunt atât de multe de spus.Cel mai dificil e sa aduci un elev de la nota 4 la 7.La liceele de top nu sunt la acceptați la gimnaziu copii cu dizabilități.Plus ….
Un parinte a zis
„Liceele de top” de ce nu accepta copiii cu dizabilitati? Niste profesori buni cu adevarat aici si-ar arata adevarata maestrie! Normal ca par „cei mai buni profesori”(apropo,a apus era profesorilor exceptionali la acele licee in realitate,numai cu eticheta acum), daca au in fata zilnic copii din familii bune,cu parinti bine pregatiti ei insisi si cu bani. La alte scoli,sunt profesori care muncesc mai mult,de fapt,nu au de-a gata un copil inzestrat suficient incat sa faca el pe jumatate munca profesorului.
Nr de clase a zis
Corect ar fi sa puneți si nr de elevi in dreptul fiecărei scoli. Una e sa ai 1-2 clase si alta ensa ai 6-10 clase
Klisa a zis
Școlile generale s-au golit de elevii buni care au plecat la colegii. Când le faceți media uitați că atunci când îți pleacă vârfurile, muncești de crapi cu cei rămași, dar progres nu prea iese!