În mai puțin de 8 luni de la implementarea Sistemului de Garanție Returnare, au fost colectate un miliard de ambalaje, potrivit unui anunț al ministrului Mediului, Mircea Fechet.
Este vorba despre PET-uri, sticle sau doze de aluminiu cu sigla SGR. „Cea mai mare pondere o au PET-urile care, plasate în linie, ar putea înconjura Pământul de cinci ori”, a spus ministrul Fechet.
„SGR este cel mai bun exemplu de sustenabilitate și inovație din ultimii 30 de ani, în materia economiei circulare din România. Pentru prima dată după revoluție, marii procesatori de PET nu mai importă acest material, întrucât SGR-ul furnizează suficientă materie primă”, a declarat ministrul Mircea Fechet, care a mai precizat și că „ținta pentru anul acesta este 3,2 miliarde de ambalaje și sunt optimist deoarece răspunsul românilor este uimitor.”
Potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a ministerului Mediului, în acest moment, capacitatea punctelor de returnare este monitorizată constant și se iau măsuri suplimentare pentru a fluidiza procesul în zonele cu aglomerație la aparate. Timpul mediu de așteptare la automate este de câteva minute, în funcție de numărul persoanelor prezente la rând și de funcționalitatea respectivelor aparate.
Raul a zis
Tinta, pe naiba! Fa, omule, ceva cu cozile imense la care se sta sa se predea ambalajele!
Cand ai la magazin 10 case pe care ies peturi, cum naiba sa ai doar doua returo, care necesita si atentie din partea personalului la fiecare 120 min???
Obliga-i sa aiba un raport de case macar un 1:3 daca nu si mai bine.
Daca nu o faci tu, lasa ca o sa vina unul de la AUR din toamna in locul tau sa iti arate cum se face!
#incompetentiinfunctiipublice
MIREL a zis
Foarte bine spus! Toti vom avea apartamente in bloc cu 35000 Euro cu AUR la conducere! Am gasit solutia fericirii! Peturile returnabile si apartmente super!
Adrian a zis
Acest sistem este inca o dovada ca toate modificarile legislative se fac pe banii, timpul si nervii poporului…Mi se pare inadmisibil ca, inainte de a implementa acest sistem nu s-au luat in cpnsiderare niste elemente simple: introducerea un sistem fluidizat care să elimine orice timpi nenecesari (mai multe puncte de colactare – la fiecare cartier minim 3 pcte, la fiecare magazin minim 3 centre etc, in mediul rural să existe cat mai multe puncte, personal specializat doar pentru acest sistem, recuperarea garantiei de catre agentii economici sa se realizeaze ultrarapid nu pe efortul lor, sistemul sa-ti returneze efectiv banii nu vouchere și multe altele și, mai ales TESTAT sub forma de proiect PILOT intr-o localitate timp de min 1 an pentru a identifica erorile. Dar, ce s-a intamplat? S-a introdus o obligatie, pe banii nostri si a firmelor ca apoi să stam la cozi interminabile ca sa ne recuperam banii!!!!!!Unde este respectul fata de cetatean? Unde este ajutorul dat de stat pentru firmele care susțin aceasta procedura? Cum este acest sistem de ajutor pentru noi, poporul ????Oare pe cine reprezentati dvs la Minister totusi? Nu faceti legi pentru imbunatatirea calitatii vietii noastre?
Crina Spataru a zis
Baietii au facut combinatiile si ii doare la basca!
Eu zic sa le trimitem toti la ministerul mediului pet-urile rezultate din fiecare sfarsit de saptamana, cadou!
Am putea sa lasam toti pet-urile in fata prefecturii pline cu apa,sau fecale in semn de protest, sau acasa in curte la dl. Fechet…
Puteu imbecilii ce au initiat si impelementat proiectul sa fie curiosi si sa vada ca in multe tari din UE sunt aparate ce primesc simultan mai multe recipiente, versi sacul si aparatul le verifica automat.
Niste imbecili…si hoti de bani publici!
Mihai S. a zis
Întreb pentru un prieten, unde locuiește ministrul asta Fechet?
Vreau sa ii las câțiva saci cu preturi in fata proprietății sau daca are vila (sigur are că e politician) ii aruncă peste gard câțiva saci cu pet-uri, doze și sticle. Eu nu am chef sa stau la coada. Sa le duca el și să rămână cu banii mei.
Nu e bine așa Fechet?
Tu ridici in slăvi sistemul SGR. Profita tu de el. Eu mă lipsesc de cei 50 bani/ambalaj. Să-ți stea in gat.