• începînd de luni, 16 ofițeri de poliție își vor lua posturile în primire la satele din județ • fiecare va fi un fel de șerif peste 4-5 comune și va avea funcția de colonel
Posturile de poliție din județ se reorganizează, începînd de luni, odată cu înființarea Poliției Rurale. Astfel, posturile de poliție din cele 79 de comune din județul Bacău vor trece sub tutela a 16 centre zonale, fiecare coordonat de un ofițer numit de la județ. Acesta va beneficia de acordarea gradului profesional de ofițer specialist I și va avea funcția de colonel. „Urmează ca în următoarele zile, în colaborare cu primarii, să găsim spații corespunzătoare pentru birouri și locuințe de serviciu, și să demarăm procedurile tehnice de instalare a telefoanelor și, eventual, al unui fax. În funcție de fondurile de la minister vom dota fiecare dintre cele 16 birouri zonale cu cîte un autoturism”, ne-a declarat comisarul Vasile Oprișan, adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție Bacău. Ofițerul băcăuan a mai adăugat că fiecare dintre cei 16 polițiști investiți în această nouă funcție își va face propriul program de audiențe, astfel ca locuitorii din comunele arondate să nu mai fie nevoiți să bată drumul pînă la Bacău. Centrele în care vor funcționa cele 16 sedii ale Poliției Rurale sînt: Luizi Călugăra, Parincea, Traian, Secuieni, Oncești, Podu Turcului, Sascut, Răcăciuni, Ștefan cel Mare, Oituz, Dofteana, Helegiu, Ardeoani, Filipești, Zemeș și Agăș.
Înființarea celor 16 centre zonale a fost subiect de discuție și la prima ședință din acest a Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică. Comisarul Vasile Oprișan a explicat că n-ar fi rău ca primăriile în care vor exista centrele respective să dea dovadă de mai multă implicare. „Noi am vorbit deja cu mai mulți primari. Unii au spus că ne vor sprijini, însă mulți s-au plîns că nu dispun de fonduri, pentru că pînă la urmă e vorba de bani”, a recunoscut Oprișan. Vasile Lupu, șeful Autorității Teritoriale de Ordine Publică Bacău, a promis că la ședința următoare vor fi chemați șefii viitoarelor centre zonale de poliție și primarii acelor localități, pentru a fi rugați să ajute cu ce pot. Consilierul județean Nicu Șapcă a propus ca multe dintre clădirile dezafectate ale Consiliului Județean să fie puse la dispoziția consiliilor locale, care să ajute cu bani, pentru amenajări minime. În plus, s-a avansat chiar ideea ca din bugetele consiliilor locale să fie alocate, ca la sănătate sau handicapați, bani pentru asigurarea combustibililor necesari pentru transportul polițiștilor. O idee care, probabil, nu va fi deloc pe placul multor primari, și așa sătui de tot felul de responsabilitățio pentru care nimeni nu le-a alocat fonduri. (Florin CRĂCIUN, Eduard ADAM)
Lasă un răspuns