Treizeci de reprezentanti ai retelelor de firme create in proiectul NETIMM, intre care firme si din judetul Bacau, au inceput, ieri, 8 martie, un schimb de experienta la partenerul transnational din acest proiect GAB Munchen – Asociatie pentru Cercetare si Dezvoltare in Formarea Profesionala, fondata in anul 1980. „Am ajuns la Munchen – ne-a declarat, in exclusivitate, directorul proiectului NETIMM, prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) – cu un grup de specialisti, cu reprezentanti din fiecare regiune de dezvoltare a Romaniei, din fiecare retea NETIMM si impreuna cu citiva dintre expertii care conduc acest proiect. Am venit sa vedem ce au facut partenerii nostri, sa-i cunoastem, sa vedem citeva dintre retelele pe care le-au construit ei, sa discutam cu firme participante la retele. Scopul este, deci, de a realizat un transfer de know-how, atit la nivel de firme si retele, cit si la nivel de conducere de proiect”.
Proiectul NETIMM este gestionat de CNIPMMR si este finantat prin Fondul Social European si administrat in Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane de Ministerul Muncii. Este un proiect mare, realizat impreuna cu un partener din Munchen, o retea de societati si institutii din Munchen, care are la baza un proiect de succes realizat de partenerii din Bavaria acum patru-cinci ani. Proiectul isi propune sa creeze retele de intreprinderi in Romania pe anumite domenii, care sa accelereze dezvoltarea lor, cresterea functionalitatii si competitivitatii. In acest proiect, in care sint implicate trei dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei, inclusiv Regiunea Nord-Est, au fost create, pina acum, patru tipuri de retele: pe firme de consultanta, pe constructii, pe turism si retele tematice.
Judetul Bacau este reprezentat, in acest proiect si la schimbul de experienta din Germania, de Constantin Popa, administratorul Pensiunii Montana din Slanic Moldova. (Petru DONE)
Lasă un răspuns