Gospodari în „luna curățeniei”. O dată cu instalarea primăverii și sosirea lunii aprilie, locuitorii, agenții economici și edilii orașului trebuie să treacă la igienizarea generală: străzi, incinte, parcuri și amenajări ambientale. Obligațiile fiecăruia în această direcție sînt cunoscute. Implicarea și contribuția efectivă – mai puțin. Ce riscăm dacă nu ne facem datoria? Amenzi contravenționale și un oraș prost gospodărit. Ce părere au băcăuanii despre toaleta de primăvară?
Neculai Merlușcă, 46 de ani, agent poliție: „Am văzut că edilii noștri locali s-au apucat deja de curățenie. E de apreciat acest lucru. Mai mult de atît nu am ce să spun”.
Monica Palade, 27 de ani, casnică: „Ce pot să vă spun? Față de alte orașe Bacăul arată destul de bine, iar la capitolul curățenie nu avem de ce să ne plîngem”.
Ștefănică Spulber, 50 de ani, maistru: „Nu pot spune că edilii locali nu s-au ocupat de curățenie, dar, din păcate, au făcut-o în mod special, doar pe partea centrală a orașului. Pe arterele lăturalnice nu s-au obosit să facă curățenie. Spun asta pentru că efectiv nu se vede nimic în acest sens”.
Daniela Grosu, 35 de ani, gardian public: „Curățenia de primăvară a început să se vadă mai mult în zonele rurale; în oraș mai puțin, comparativ cu anii trecuți. Înainte ieșeam cu mic, cu mare și ne implicam în această activitate. Toată lumea ținea la aspectul orașului. Acum…”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns