Admitere la Facultatea de Inginerie
– diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta sau adeverință tip pentru absolvenții din 2004, însoțită de foaia matricolă, cu mediile obținute pe parcursul studiilor, în original sau copii legalizate (se admite copia legalizată a actelor de studii, numai însoțită de adeverința de înscriere și la o altă facultate)
– certificatul de naștere în copie legalizată (se poate legaliza și la secretariatul facultății)
– adeverință medicală (micro și sînge)
– patru fotografii color, tip buletin de identitate
– buletin de identitate
– acte doveditoare pentru cei care solitică scutirea de plată a taxei de înscriere
– cerere de înscriere tip de la secretariatul facultății
La Facultatea de Inginerie: calcul mediei generale de admitere se va face pe baza mediei obținută la bacalaureat, pondere 40 la sută, media anilor de liceu, pondere 30 la sută, și media anilor de studiu la fizică (matematică), respectiv chimie, pondere 30 la sută. Admiterea se face în ordine descrescîndă a mediilor generale obținute de candidați.
Înscrierea candidaților se va face în perioada 12 – 25 iulie 2004, iar rezultatele vor fi afișate în ziua de 26 iulie.
Pentru studenții admiși pe locurile cu taxă, taxa de studii pe anul universitar 2003- 2004 este de 350 de euro, plătibilă în lei la cursul zilei, în patru rate.
Admiterea la Facultatea de Științe a Universității Bacău
La profilul Matematică, specializările Matematică-Fizică și Matematică – Informatică, se va calcula media mediilor la matematică din anii de liceu (40 la sută), media mediilor la fizică sau informatică (40 la sută) și media la bacalaureat (20 la sută). Departajarea se face în funcție de media mediilor la matematică din anii de liceu.
La profilul Biologie, specializările Biologie și Biologie-Geografie, se va calcula media la bacalaureat (50 la sută), și media anilor de liceu (50 la sută). Departajarea se face în funcție de media mediilor la disciplina Biologie și, respectiv, Geografie, din anii de liceu.
La profilul Economic, la specializarea Marketing, se ia în calcul media la bacalaureat (40 la sută) și media anilor de liceu (60 la sută). Departajarea se face în funcție de media mediilor la disciplina Economie din anii de liceu. La specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune se va face departajarea în funcție de media mediilor la disciplina Economie din anii de liceu.
„O noutate la Facultatea de Științe este faptul că, din această vară vom avea o nouă specializare, Matematică-Informatică, cu 50 locuri, în care vor fi cinci locuri subvenționate și 45 locuri cu taxă. Cît privește taxa de înscriere, trebuie specificat că pentru cea de-a doua specializare înscrisă pentru admitere se plătește jumătate de taxă”, ne-a declarat prof. univ. dr. Lucian Șaradici.
Admitere la Facultatea de Litere
– diploma de bacalaureat (original) sau adeverință tip pentru absolvenții din 2004 din care să rezulte media la examenul de bacalaureat
– foaia matricolă (original). Se admit copii legalizate (diplomă de bacalaureat, foaie matricolă) numai însoțite de dovada din care seă rezulte că originalele au fost depuse la alte instituții pentru concursul de admitere din sesiunea iulie 2004
– certificatul de naștere în copie legalizată
– adeverință medicală eliberată de mediul de familie
– cinci fotografii color (3/4 cm)
– buletin de identintate (copie xerox)
– taxa de admitere
– acte doveditoare pentru cei care solitică scutirea de plată a taxei de înscriere
Pentru admitere la Istorie – O limbă străină (Engleză, Franceză/Germană):
50 la sută – (media la istorie, din clasa a XII-a)
25 la sută – media la Bacalaureat
25 la sută – nota la Limba străină – examen oral (în funcție de specializare: Limba și literatura engleză sau Limba și literatura franceză sau Limba și literatura germană)
Criterii de departajare:
1. Media la Istorie
2. Nota la proba orală – Limbă străină
3. Media la Bacalaureat
Pentru admitere la Filologie (Română-Engleză, Engleză-Română/Franceză; Franceză-Română)
50 la sută – nota de specializarea principală – examen oral
25 la sută – media la Bacalaureat
25 la sută – media din liceu la specializarea principală (clasele XI și XII)
Criterii de departajare:
1. Media la proba orală
2. Media la Bacalaureat
3. Media la specializarea principală pentru ultimii doi ani
Ca manuale se vor lua în considerare manualele alternative după care absolvenții s-au pregătit pentru examenul de bacalaureat.
Pentru proba orală la Limba română: toate problemele de vocabular, morfologie, sintaxa propoziției și sintaxa frazei din manualele V-VIII
Pentru admiterea la Institutori – învățămînt primar/preșcolar
25 la sută – interviu – probă orală
25 la sută – media din liceu la Psihologie
50 la sută – media la Bacalaureat
Criterii de departajare:
1. Nota de interviu
2. Media la Bacalaureat
3. Media din liceu la Psihologie
Admiterea la Facultatea de Educație Fizică și Sport – specializarea Kinetoterapie
– diploma de bacalaureat (original) sau adeverință tip pentru absolvenții din 2004 din care să rezulte media la examenul de bacalaureat și media la disciplina Biologie din clasa a XI-a
– certificatul de naștere în copie legalizată de notariat
– adeverință medicală eliberată de mediul de familie, cu următoarele specificații: dacă este suferind sau nu; rezultatul radiografiei pulmonare; rezultatul la serologia sifilisului; acuitatea vizuală mai bună decît ^/-4 la ambii ochi; mențiunea apt pentru kinetoterapie (confirmată de unul dintre medicii Secției de Kinetoterapie, în urma efectuării vizitei medicale)
– cinci fotografii color (3/4 cm)
-fotocopie după buletinul (cartea) de identitate, pagina cu codul numeric personal
– taxa de admitere
– adeverință din care să rezulte calitatea de student, diploma de licență sau echivalentă cu aceasta pentru cei care se înscriu la concurs ca să urmeze o a doua specializare.
– acte doveditoare pentru cei care solitică scutirea de plată a taxei de înscriere
La Facultatea de Educație Fizică și Sport, specializarea Kinetoterapie, concursul de admitere se va desfășura în perioada 26-28 iulie 2004. Pentru ocuparea locurilor fără taxă, departajarea candidaților admiși se face astfel: media generală la examenul de bacalaureat (20 la sută), nota obținută la proba de motricitate generală (40 la sută), nota obținută la proba scrisă (testul grilă) la Biologie (40 la sută). Proba la care candidatul a absentat se notează cu 0 (zero) și intră în calculul mediei generale.
(Constantin GHERASIM)
Lasă un răspuns