Pentru ca mai sint doar doua saptamini pina la Pasti, inspectorii sanitar-veterinar atrag atentia bacauanilor asupra citorva aspecte ce trebuie avute in vedere la cumpararea mieilor sau a carnii de miel. Mieii destinati vinzarii nu pot fi sacrificati decit în unitati autorizate sanitar-veterinar si în locuri special amenajate (piete si tirguri) de catre administratia locala pentru o perioada de cinci zile, înaintea Sarbatorilor Pascale. „Sacrificarea la centre este obligatorie pentru cei care comercializeaza carnea de miel, nu si pentru cei care taie animalele in propria gospodarie, exclusiv pentru consum propriu”, a declarat dr. Ioan Grosu de la Biroul pentru Igiena si Sanatate Publica din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau. Producatorii nu pot vinde miei vii decit daca detin certificat de sanatate al animalului, formularul de miscare si actele care dovedesc ca sint proprietarii animalelor. Carnea si organele mieilor destinate consumului trebuie sa fie însotite de certificat de sanatate publica veterinara si sa poarte marca de sanatate. Pentru sesizarea de aspecte nedorite în comercializarea produselor alimentare sau pentru solicitarea de informatii, bacauanii se pot adresa specialistilor de la DSVSA Bacau, din str. Bucovinei, nr.21 sau la numarul de telefon: 586.233.
Lasă un răspuns