Prefectul Cătălin Radu Mardare s-a întîlnit cu reprezentanții Consiliului Județean al Persoanelor Vîrstnice, în cadrul primei ședințe a Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele celor în etate. În cadrul întîlnirii s-a discutat despre regulamentul de organizare și funcționare a comitetului și despre unele probleme pe care bătrînii le întîmpină. Comitetul consultativ de dialog civic este un organism format din reprezentanți ai Prefecturii, serviciilor publice descentralizate și ai organizației județene de pensionari. El are rolul de a analiza problemele cu caracter socio-economic care privesc vîrsta a treia și elaborează propuneri pentru soluționarea acestora.
Încă de la prima întîlnire, reprezentanții vîrstnicilor nu au întîrziat să își exprime opinia despre regulamentul care le-a fost adus la cunoștință, chiar în timpul întîlnirii. „Considerăm că regulamentul este evaziv și tratează problemele în mare. Bătrînii sînt frustrați de multe drepturi. De exemplu, noi ne întîlnim în parc sau în alte spații libere. Nu avem sediu, deși legea obligă Prefectura și Consiliul Județean să ne ofere un spațiu în care să ne organizăm. Am solicitat încă din 2002 înființarea unui club al pensionarilor. Trebuie să fim ajutați să ne organizăm mult mai bine”, a spus Gheorghe Iosub, președintele filialei Bacău a Uniunii Generale a Pensionarilor și președinte al Consiliului Județean a Persoanelor Vîrstnice.
Prefectul Cătălin Radu Mardare a lansat invitația ca întîlnirile Consiliului Județean al Persoanelor Vîrstnice să se desfășoare în sala mică a Prefecturii. „Deocamdată regulamentul este doar un cadru general, care să ne permită să ne întîlnim și să dialogăm. Dacă o să apară vreo sugestie în plus, o să fiu de acord cu dumneavoastră. Dar trebuie să găsim ceva concret, care să schimbe regulamentul, dacă este nevoie. În ceea ce privește spațiul, vă puteți întîlni chiar aici la Prefectură, pînă cînd Primăria va pune la dispoziție un cadru convenabil”, a spus Cătălin Radu Mardare. (Oana MĂGUREAN)
Lasă un răspuns