Cea de-a treia editie a „Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti”, organizate in perioada 25-27 iulie, reuneste peste 250 de medici din toate centrele medicale universitare din tara, dar si participanti straini, respectiv, medici specialisti de la Strasbourg-Franta. Prima zi este organizata cu sprijinul Ordinului Asistentilor Medicali din Romania (OAMR) si este dedicata asistentului. Ziua cuprinde un curs sustinut de OAMR si o sesiune stiintifica cu privire la asistentii medicali. Cea de-a doua zi va incepe cu demonstratii operatorii. Patru pacienti ai spitalului din Moinesti, programati pentru operatiile demonstrative, vor beneficia de cea mai numeroasa asistenta medicala. Ziua va continua cu vizitarea spitalului de catre invitati si o masa rotunda, la care se va dezbate „drumul catre integrarea europeana a spitalelor din Romania”. Ultima zi va cuprinde o sesiune stiintifica pe actualitati in terapeutica medicala. „Zilele Medicale” mai cuprinde o expozitie de fotografie si o slujba religioasa, oficiata de Ioachim Bacauanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului. La evenimentele desfasurate pe parcursul celor trei zile sint invitati sa participe toti medicii bacauani.
Acceptati la congresele internationale
Programul de educatie medicala (EMC), obligatoriu pentru orice medic care profeseaza, i-a pus la treaba pe medicii moinesteni, astfel ca si-au inscris lucrarile la congresele de specialitate organizate in Philadelphia-SUA, Quebec-Canada, Stockholm-Suedia, dar si la cele din Timisoara si Eforie Nord. Pentru „Sages at the Pennsylvania Convention Center” din Philadelphia s-au trimis 3.000 de lucrari din toata lumea, din care au fost acceptate doar 200. Dintre cele acceptate s-au numarat si doua din Romania, una apartinind managerului Spitalului Moinesti, dr. Adrian Cotirlet, si a doua a medicilor de la Spitalul Floreasca, din Bucuresti. Principalele forme de educatie medicala constau in participarea la cursuri postuniversitare, la manifestari stiintifice, la demonstratii practice si publicarea de materiale stiintifice medicale. Medicii trebuie sa insumeze, potrivit EMC, 40 de puncte in decursul unui an si 200 de puncte in cinci ani.
gigicu a zis
Numai cuvinte de lauda pentru faimosul spital din Moinesti. Cum a reusit un om sa faca dintr-un spital dintr-un orash de doi lei, asa un centru medical de exceptie?
Andrei Marian a zis
am pensiune la iesirea din moinesti ! si masina straina !
Dr.Marilena Ruicanescu a zis
Ma bucur pentru realizarile din Moinesti,si mai ales pentru faptul ca de acolo,au pornit colegi de ai mei care acum nu mai sunt in tara,ca si mine….desi mai pastram legatura si asta este o dovada vie ,ca mai stim unii de altii….
Nume precum :Mihaela Rincioaga,Oana Hutupas,Dana Ghetu, Bogdan Istrate,Marcela Asofii, nu ar trebui uitate…
Este totusi o realizare in acel oras micut,si ma bucur ca am citit asta in presa din Romania,disponibila on line…
Inca odata sincere felicitari!