Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare din judetul Bacau in luna iunie a fost de 36,1%, mai mic decit cel din iunie 2009, cind a ajuns la 40,7%. In schimb, indicele a crescut comparativ cu luna mai a acestui an, cind acesta a fost de numai 32,4%. Numarul turistilor care au ajuns in Bacau a fost – conform datelor facute publice de Directia Judeteana de Statistica – mai mic in iunie 2010, fata de iunie 2009, de numai 5.981 de persoane, dintre care mai putin de 15% straini. Durata medie a ajuns la 4,2 innoptari de persoana, mai mare insa ca in aceeasi luna a anului trecut si chiar decit cea din luna mai a acestui an. Trebuie sa luam, insa, in consideratie ca in aceste cifre sint socotiti si salariatii firmelor care trmit delegati in Bacau, pentru una sau mai multe zile (socotind cite cel putin o noapte de cazare pentru ei). In judetul de Bacau au fost luate in calcul 26 de unitati de cazare, cu 2.152 de locuri de cazare. Cele mai cautate de turisti au fost hotelurile, iar cele mai cautate zone turistice au fost cele doua statiuni balneare ale judetului, Slanic Moldova si Tirgu Ocna.
Judetul a pierdut, in sase luni, aproape 10.000 de turisti, comparativ cu perioada similara de anul trecut, dar durata medie a innoptarilor, pe o persoana, a ramas aproximativ aceeasi, de 2,9 nopti.
Pe linga hotelurile bacauane, care s-au inmultit in ultimii doi ani, cele mai multe primiri de turisti le-au avut pensiunile agroturistice si vilele destinate cazarii de turisti. Cel mai putin cautate au fost, insa, popasurile turistice si hostelurile. Cei mai multi turisti au venit in Bacau, apoi in Slanic Moldova si in al treilea rind in Onesti.
Judetul Bacau are noua hoteluri, cinci pensiuni agroturistice, cite trei moteluri si pensiuni turistice, cite doua vile turistice si tabere pentru elevi si prescolari si cite un hostel si un popas turistic. Cele mai multe unitati se afla in Slanic Moldova (6), in Onesti (5) si in Bacau (4). (Petru DONE)
COLOMBO a zis
Puteti publica ce atractii turistice avem in jud. Bacau, exceptand acele statiuni darapanate despre care faceti vorbire in material .